Trener Sarajeva pred Vitez

Uščuplić: Vitezova borba za opstanak otežat će nam posao

Fudbalere Sarajeva očekuje jako bitna utakmica u okviru 29. kola BH Telecom Premijer lige na gostovanju kod Viteza.

Lider domaćeg šampionata pod imperativom je pobjede na Gradskom stadionu. S druge strane Vitez još uvijek nije osigurao opstanak, ali to nije briga kluba s Koševa koji želi trijumfom sebi obezbijediti meč loptu za šampionsku titulu u posljenjem kolu prvenstva na domaćem terenu protiv Slobode.

"Poslije mora povrijeđenih igrača je izuzetno dobra stvar što su se dva momka koji su izuzetno dobri igrači vratili u trenažni proces FK Sarajevo", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Dženan Uščuplić na početku svog obraćanja aludirajući na povratak Samira Radovca i Marka Mihojevića.

"Sigurno je da će činjenica da se Vitez bori za opstanak nama otežati posao. Nama je svaka utakmica kvalifikaciona, to sam još rekao nakon Olimpica", istakao je Uščuplić, te dodao:

"Na dispoziciji neće biti povrijeđeni igrači (Purić i Duljević), najvjerovatnije neće biti Berberovića ali i Mehmeda Alispahića, kojeg muči skočni zglob još od Veleža".

Uščulić je prošle sezone kao "spasitelj" osvojio Kup Bosne i hercegovine, ove je na pragu osvajanja šampionske titule koju Sarajevo čeka od 2007. godine.

"Ja vjerujem u ove momke i to sam rekao davno. Po meni je ovo normalna stvar da se Sarajevo bori za titulu šampiona Bosne i Hercegovine, a mirna glava bi mogla odlučiti sutrašnji susret", rekao je na kraju strateg koševskog premijerligaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.