Trener Sarajeva nakon poraza od Rijeke

Uščuplić: Zadovoljan sam igrom u defanzivi

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić bio je zadovoljan nakon utakmice protiv Rijeke, uprkos porazu bordo tima rezultatom 3:1.

"Ovo je bio jedan kvalitetan test protiv vrlo jake Rijeke. Oni su u završnoj fazi priprema, a nama su noge još teške. Zadovoljan sam prvim poluvremenom kojeg smo odigrali dobro, posebno u defanzivi. Drugo poluvrijeme nismo uspjeli uspostaviti ritam igre, s obzirom da je bilo puno izmjena, i mislim da su se igrači malo u tome izgubiti", rekao je Uščuplić i zaključio:

"Zadovoljan sam. Rijeka je kvalitetan tim, tu igraju igrači sa puno iskustva i ovaj meč može pomoći našim igračima".

Ostalo je još manje od dvije sedmice do utakmice protiv Lecha na Koševu, a trener Sarajeva ističe da je iz ovog poraza bitno izvući pouku i poraditi na popravljanju pojedinih segmenata u igri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na ovoj utakmici su viđena dva različita poluvremena. Igra u defanzivi je bila dosta kvalitetna i to je plus. Moramo još poraditi na tome s obzirom da je ekipa Lecha dosta agresivna. Non stop igraju na granici faula. Sastav koji je počeo utakmicu i jeste i nije najjači. Tu su igrači koji su igrali prošlu sezonu, upotpunjeni sa dva nova stopera koji su izuzetno kvalitetni", riječi su Uščuplića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.