Uščuplićevo Sarajevo zasluženo u finalu Kupa BiH

Odigran revnaš susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine

Uščuplićevo Sarajevo zasluženo u finalu Kupa BiH

FK Sarajevo večeras je u okviru revanš susreta polufinala Kupa Bosne i Hercegovine gostovao u Mostaru kod Zrinjskog. Prvi susret igran prije 14 dana u Sarajevu završen je bez golova. Gosti su slavili rezultatom 3:1. 

Prvu priliku na susretu imali su gosti iz Sarajeva.Bilbija je odlično uposlio Velkoskog koji izlazi sam pred Dujkovića, ali loše šutira. Domaći prvi put prijete u 10. minuti susreta. Simeunović je odlično prošao po desnoj strani, pronašao u šesnaestercu Crnova, ali napadač Plemića ne snalazi se najbolje. 

Bordo tim u vodstvo dolazi u 15. minuti utakmice. Cimirot je ovaj put odlično uposlio Stojčeva koji je izbacio defanzivca Zrinjskog, a potom i golmana Dujkovića i poslao loptu u mrežu Plemića. U 20. minuti susreta nova prilika za Plemiće. Belošević je centrirao sa lijeve strane za Crnova, ali napadač Zrinjskog opet loše šutira. 

Zrinjski je u 32. minuti imao najbolju priliku u prvom poluvremenu. Simeunović je sjajno centrirao sa desne strane, ali udarac Šćepanovića odlično brani Bandović. Posljednju veliku priliku u prvom poluvremenu imali su gosti. Stojčev je odlično uposlio Bilbiju, ali napadača Sarajeva zaustavlja odlični Dujković. 

U prvih desetak minuta nastavka nije bilo većih prilika. Zrinjski je imao inicijativu, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti Bandovića. Pokušaji Crnova i Simeunovića završili su daleko preko gola Bandovića. Domaćin u 62. minuti pravi prvu izmjenu. Na teren je umjesto Đurića ušao Stojanović.

Upravo je Stojanović nakon jednog kornera šutirao sa vrha šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola Bandovića. Dženan Uščuplić je prvu izmjenu izvršio u 71. minuti susreta, a Irfan Vusljanin je zamijenio Darija Purića. 

U 73. minuti susreta u igru je umjesto Beloševića ušao Basara i već u prvom dodiru sa loptom izborio korner, nakon kojeg je domaćin mogao do izjednačenja. Nakon gužve u šesnaestercu Jajalo je sa linije izbacio loptu i tako spasio gol svog tima. 

Posljednju izmjenu Karačić je izvršio u 78. minuti susreta, Simeunovića je zamijenio Bekić. Samo dvije minute kasnije bordo tim je ovjerio prolazak u finale. Bilbija je šutirao glavom, a Dujković odbranio, ali napadač Sarajeva odbijenu loptu šalje u mrežu domaćina. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u narednom napadu Zrinjski dolazi do gola. Nakon gužve u šesnaestercu domaćina lopta dolazi do Bekića, koji matira Bandovića. Samo tri minute kasnije Bekić šutira nakon prodora Stojanovića, ali Bandović brani odlično. Odbijenu loptu Basara šalje pored gola gostiju. U posljednjim trenucima susreta, Krste Velkoski pogađa mrežu Dujkovića i postavlja konačan rezultat. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.