Uskoro skupština NS HNK-a
Održan sastanak i u Mostaru

Mostar neće biti kamen spoticanja

Uskoro skupština NS HNK-a

M. Maksimović
Teme:

Nakon sastanaka u Beču, Sarajevu i Banja Luci, članovi Komiteta za normalizaciju NSBiH su stigli ovog petka i do Hercegovine, odradili su sastanak u Širokom Brijegu, a po povratku i u Mostaru.

U Širokom su se sastali sa predstavnicima NS Zapadnohercegovačke Županije, sastanak koji ima jednaku težinu kao i onaj sa Miloradom Dodikom u Banja Luci, možda se u Komitetu očekivali nešto drugo, ali po dolasku u Mostar, Ivica Osim je priznao kako nije sve teklo idealno

''Pomaka ima iako nije to što sam očekivao, a očekivao sam više elastičnosti, ali dobro vrijedi čuti druga razmišljanja, ljude koji na situaciju gledaju drugačije.Dobro sa Hercegovcima nije nikada lako pregovarati, ali optimizma ima, najvažnije da Platini i Blatter spremni za razgovor, spremni da nas prime, a o to je ipak nešto, znači da su stvari pokrenule i to najvažnije'' kaže Ivica Osim.

U Mostaru i HNK-u je situacija nešto drugačija.Nema zvaničnih delegata u samom savezu, četvorica nedostaju, a možda upravo ta četiri glasa budu presudna na narednoj. Tako su se danas za stolom našli predstavnici dva mostarska premijerligaša Veleža i Zrinjskog. Sastanak je trajao sat i pol, delagacija je salu za sastanke napustila uz muziku. Nisu slavili, lokalni bend je uštimavao muziku za ''matursko'', ali po izjavama aktera sve ide u željenom toku.

''Mogu reći da sam zadovoljan, mislim da stvari u Mostaru nisu tako crne kako se naglašava. Mislim da će stvari vrlo brzo riješiti i da neće ovaj savez biti kamen spoticanja, volja kod svih je vidljiva'' kaže Barbarez.

''Naredne sedmice je novi sastanak na kojem će se odrediti datum održavanja skupštine NS HNK-a odnosno izbor delegata na zadovoljstvo oba kluba i Veleža i Zrinjskog'' poručuje Samir Ćemalović koji se zajedno sa Miroslavom Čorićem u određenom periodu ''rotirao'' na mjestu prvog čovjeka kantonalnog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.