Uspješan debi Joldića, Željezničar uvjerljiv protiv Veleža

Premijer liga za juniore

Uspješan debi Joldića, Željezničar uvjerljiv protiv Veleža

Željezničar je u prvom kolu juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvario ubjedljiv trijumf nad Veležom. 

Pod palicom novog šefa stručnog štaba Omera Joldića, igrači Željezničara su protiv mostarskog kluba slavili rezultatom 7:0. 

Željezničar je do prednosti protiv Veleža došao u 25. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane golmana Veleža je za veliko slavlje domaćih matirao Eldar Šehić. Isti igrač je pet minuta kasnije povisio prednost Željezničara na 2:0, da bi u 38. minuti Alen Nuhanović pogodio za 3:0, što je ujedno bio rezultat prvog dijela utakmice. 

I u nastavku utakmice Željezničar je dominirao. Četvrti i peti pogodak je bio djelo Semira Dacića, a do kraja utakmice mrežu gostiju iz Mostara još su tresli Ahmed Hasanović i Anes Demirović.

Ubjedljiv trijumf ostvario je i Zrinjski, koji je kao domaćin nadigrao Mladost iz Doboja kod Kaknja rezultatom 5:1. Na ovom meču posebno se istakao Nermin Hajdarević koji je postigao tri pogotka za Zrinjski, dok su po jedan zabili Ante Ljubić i Domgjonaj Leonardo. Na drugoj strani strijelac je bio Admir Mrkalić. 

Duel između Čelika i Viteza okončan je neriješenim rezultatom 2:2. Za Čelik su strijelci bili Anes Šuvalić i Emrah Skopljak, dok su za Vitez pogađali Filip Šafradin i Petar Bošatlija. 

Premijer liga za juniore, 1. kolo:

Željezničar - Velež 7:0 

Željezničar: Kršić, Šehić, Beširević, Šabanadžović, Nuhanović, Hasanović, Šehić E., Demirović, Dacić, Karišik, Kovačević.

Velež: Rahimić, Pranjga, Tojaga, Bajrektarević, Agović, Puce, Halilović, Hebibović, Brkan, Mandžuka, Kozić. 

Zrinjski - Mladost 5:1

Zrinjski: Savić, Kordić, Duraković, Ljubić, Savić, Bošnjak, Šunjić, Rozić, Hajdarević, Božić, Domgjonaj

Mladost: Dedić, Begić, Mrkalić, Kozica, Porča, Mijoč, Čerimić, Mehić, Jusić, Imamović, Dedić D. 

Čelik - Vitez 2:2

Čelik: Jupić, Popović, Puđa, Mujak, Talić, Durmić, Skopljak, Žuna, Sivac, Šuvalić, Selimović. 

Vitez: Tomičić, Bošatlija, Lucić, Maros, Lujanović, Vujica M., Vujica, Alilović, Šafradin, Petrović, Badrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi