Uspješno održana Skupština FK Rudar Kakanj
FOTO: Kakanjlive.com

Pozitivna atmosfera na Skupštini

Uspješno održana Skupština FK Rudar Kakanj

S. Mlaćo

U sali Općinskog vijeća u subotu je u Kaknju održana redovna sjednica Skupštine FK Rudar na kojoj je bilo prisutno 26 od 35 članova najviših organa kluba.

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili izvještaj o radu za period od 14.06. 2016. do 14.06. 2017. godine, koji je podnio predsjednik UO-a Emir Zaimović. Isti je ocijenjen korektnim, objektivnim i samokritičnim.

Najveći finansijer kluba iz Kaknja Edin Begovac bio je veoma emotivan u svom razgovoru, a dotakao se evidentnih problema, prije svega finansijske i infrastrukture prirode, koji su svakako uticali i na takmičarske rezultate kluba.

Govor je održao i načelnik Kaknja Nermin Mandra, inače predsjednik Skupštine kluba, koji je na pitanje čiji je Rudar, odgovorio da o Rudaru odlučuje Skupština, te da je Rudar vlasnik terena, tribina i prostorija.

"Javno-privatno partnerstvo je na sceni, ali se ne zna ko će komandovati jer nema jasnog titulara. S obzirom na sve ovo, dobro Klub ikako funkcionira. Zna se desiti da Uprava nema kvoruma, jer ljudi bježe od obaveza. Naš zadatak je da animiramo prijatelje, da privučemo navijače da dođu na utakmice jer oni rješavaju sve, oni su najveći korektiv i sudijama i igračima. S punim tribinama bit će lakše doći i do sponzora, bit će bolje igre i suđenje. Kad to postignemo, onda smo na pravom putu. Kompleksno je raditi s navijačima, kao i igračima. Moramo učiti navijače da umjesto psovki, igračima daju energiju i maksimalnu podršku“, prenosi riječi načelnika Mandre Kakanjlive.com.

Delegati su usvojili i finansijki obračun za 2016. godinu koji je u odnosu na prethodnu godinu manji za čak 142.198 KM, što je razlog smanjenja sponzorskih ugovora, kao i to da je finansiranje od strane RMU Kakanj svejedno na minimum.

Donesena je i odluka o imenovanju stručno-konsultativne komisije u sastavu: Esnaf Buza, Suad Spahić, Mirza Demir, Anton Lukić i Nijaz Kapo. Cilj komisije je efikasnija organizacija kluba, te realizacija i ostvarenje klupskih ciljeva.

Odlučeno je i to da se poduzmu aktivnosti oko izrade monografije za 100. godina kluba, animiranje i komunikacija sa navijačima, nastavak započetih radova na infrastrukturi, posebno pomoćnom terenu, te omasovljenju omladinskog pogona i škole nogometa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svi članovi Skupštine složili su se da je ovo bila jedna od uspješnijih Skupština kluba što svakako može radovati veliki broj navijača Rudara i građana Kaknja koji već dugo vremena sanjaju o povratku kluba u Premijer ligu, što Rudar sigurno bez ikakvog pretjerivanja i zaslužuje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi