"Utakmica će početi minutom šutnje za Kemala Lakaču"

Direktor Sarajeva, Dino Selimović pred duel sa Željezničarom

"Utakmica će početi minutom šutnje za Kemala Lakaču"

FK Sarajevo večeras će na stadionu Asim Ferhatović Hase u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine dočekati gradskog rivala Željezničar. 

U prvom susretu igranom na Grbavici rezultat je bio 1:1, a svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu mogli su uživati u odličnoj fudbalskoj predstavi. Za revanš susret na stadionu Asim Ferhatović Hase vlada veliko interesovanje, pa se pred duel na zajedničkoj press konferenciji prisutnim medijima obratio i direktor bordo tima, Dino Selimović. 

"Ovoliki broj medija na press konferenciji dokazuje da je derbi najveći fudbalski događaj u našoj zemlji. Na samom početku bih istakao da će FK Sarajevo ispoštovati odlulku N/FS BiH o zabrani dolaska navijača gostujućeg tima," rekao je Selimović. 

Direktor Sarajeva osvrnuo se na sigurnost i bezbjednost na sutrašnjem susretu. Selimović je istakao kako su predstavnici klubova održali nekoliko sastanaka sa MUP-om KS i zaštitarskim agencijama. 

"Ja se moram osvrnuti na bezbjednost i sigurnost. Mi smo sa zaštitarskom agencijom, MUP-om KS, kao i ljudima iz FK Željezničar održali nekoliko sastanaka. Zadnji je bio jučer. Oko stadiona će biti postavljene predkontrole. Na njima će se vršiti i pretres i kontrola ulaznica," rekao je Selimović.

Direktor Sarajeva je dodao kako će utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase početi minutom šutnje za preminulog navijača Sarajeva, Kemala Lakaču. Čovjeka koji je svoj čitav život proveo uz bordo tim i koji je jedan od simbola kluba iz Titove 38b. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Kada je u pitanju TV prenos, napravili smo jedan ozbiljan projekat. Mislim da ćemo imati auditorijum od 15 miliona gledatelja. Utakmicu će uživo u BiH moći gledati svi oni koji imaju Moja TV priključak. Cijena gledanja je 2 KM. U regionu će se utakmica gledati na kanalu ArenaSport, dok će repriza biti nešto kasnije na AreniSport BiH, a još uvijek čekamo potvrdu od BHT-a. Utakmica će se raditi sa 16 kamera na nivou Lige prvaka," rekao je Selimović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.