Utakmica decenije za FK Slobodu

Polufinake Kupa BIH

Utakmica decenije za FK Slobodu

M. Skaka

I ako do kraja prvenstva ima još dva mjeseca, na Tušnju su sutrašnju utakmicu u okviru polufinaka Kupa BIH sa Širokim Brijegom proglasili ne utakmicom godine, nego „utakmicom decenije“. Razlog za podizanje euforije nije teško dokučiti, jer će Tuzlaci eventualnim plasmanom u finale Kupa, gotovo pa sigurno obezbjediti plasman u Kup UEFA-e, što je Slobodi uspjelo posljednji put daleke 1977. godine.

"Svjesni smo da se u prvenstvu ima još mnogo igrati i da i tu imamo odličnu poziciju za plasman u međunarodne kupove. Ali želimo što prije osigurati željeni rezulatat i bez stresa ući u posljednje utakmice. Ako kojim slučajem ne bude išlo kako smo zamislili, nije smak svijeta jer nam ostaje nam prvenstvo. Međutim,  o tome niko ne razmišlja. Želimo ponoviti igru iz prve utakmice i ostvariti rezultat koji će nas odvesti u finale. Motiva imamo, radimo u odličnim uslovima, ekipa je spremna i sve što želimo moramo potvrditi protiv neugodnog protivnika, od kojeg smo ipak u ovom trenutku kvalitetnija ekipa.", istakao je Sakib Malkočević na današnjoj press konferenciji.

Slično razmišljaju i u redovima Slobodinih igrača, gdje neće biti kažnjenih i povrijeđenih, jer se redovnim treninzima priključio i Mirza Mešić, koji je preskočio Leotar. Momcima sa Tušnja očito motiva neće nedostajati.

"Svjesni smo da Široki u ovoj utakmici spašava sezonu, jer poslije remija sa Sarajevom su uveliko umanjili šanse i za četvrto mjesto. Međutim, i mi imamo svoje motive i kvalitete i uz podršku sa tribina vjerujem da ćemo uspjeti obradovati naše navijače.", rekao je Tarik Okanović, strijelac u prvoj utakmici u Širokom Brijegu koja je nakon vođstva Tuzlaka završila sa 2:1 za Širokobriježane.

Sudeći po pravoj euforiji koja se osjeti u Tuzli, Tušanj bi sutra mogao nakon dužeg vremena ponovo biti ispunjen do posljednjeg mjesta. I pored toga iz klupskog menadžmenta su pozvali navijače da budu „dvanaesti igrač“.

"Vjerujemo da tuzlanska publika zna koliko nam je svima važana ova utakmica i koliko nam njihova podrška može biti od pomoći. Naš dvogodišnji projekat plasmana u evropske kupove je došao pred sami cilj i pozivam navijače da nam daju podršku uz koju ćemo lakše do pobjede koja vodi u finale.", istakao je sportski direktor Enes Mešanović.

Na novinarsko pitanje pribojavaju li se Tuzlaci toga što utakmicu sudi Anto Živković iz Orašja, koji je u ranijem periodu znao „zaštiti“ Širokobriježane, a usput dolazi iz grada čijeg je premijerligaša Sloboda prošle sedmice gurnula ka Prvoj ligi, Mešanović i Malkočević su bili jednoglasni:

"Sloboda je veliki klub, a Tuzla veliki grad da bi se neko na Tušnju usudio baviti nečasnim radnjama. Ne želimo niti da usmnajmo u to, a gosti i službena lica će imati korektne uslove, te isto želimo i od njih."m napominju u redovima tuzlanskih „crveno-crnih“.

Na današnjoj press konferenciji klub je još jednom uputio iskreno saučešće porodici Ervina Čejvanovića, nekadašnjeg kadeta Slobode koji je nakon duge i teške bolesti jučer preminuo u 25. godini života. Čejvanovića su prvi simptomi teške bolesti zahvatili upravo na utakmici koju je igrao za svoj klub, a u proteklom periodu nije bio zaboravljen od Slobode, te će igrači eventualni plasman u Kup UEFA-e posvetiti upravo njemu.

Uzvratna utakmica polufinala Kupa BiH Sloboda – Široki Brijeg igra se sutra sa početkom u 18.30 h.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.