"Utakmica protiv Mladosti nam je od presudnog značaja"

Defanzivac Čelika Anes Duraković za SportSport.ba

"Utakmica protiv Mladosti nam je od presudnog značaja"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 10.kola drže začelje tabele s osvojenih pet bodova. Zeničani igraju najgoru sezonu u novijoj historiji i biće pravo čudo, ako ove sezone izbore opstanak u Premijer ligi. 

Mnoge stvari sigurno da će biti poznate nakon naredna dva kola. Izabranici trenera Ive Ištuka imaju dva gostovanja, prvo u Kaknju kod Mladosti, pa zatim nakon toga u Travniku kod Metalleghe-a. Te dvije utakmice svakako će odlučiti o sudbini crno-crveni u ovoj sezoni, a toga su svjesni i nogometaši Čelika, koji se ozbiljno pripremaju za prvu utakmicu, koja je u petak u Doboju kod Kaknja.

Zeničani nemaju više pravo na kiks i moraju početi osvajati bodove, ako žele zadržati priključak za Metallegheom i Vitezom, koji se nalaze na mjestima koja i sljedeće sezone garantuju nastup u Premijer ligi. Od svih negativnih stvari u i oko kluba, desila se i jedna pozitivna u ovoj sezoni. Mladi 19-godišnji defanzivac Anes Duraković dolaskom Ive Ištuka na klupu Čelika, dobio je šansu da pokaže svoje kvalitete. Generalna ocjena svih ljubitelja nogometa, jeste da je u dvije posljednje utakmice u kojima su crno-crveni poraženi bio jedan od najboljih pojedinaca.

S ovim mladim igračem razgovarali smo u vezi naredne utakmice protiv Mladosti, te svoje igre u posljednjim utakmicama.

"Biće nema veoma teško protiv Mladosti, oni su odlična ekipa, koja igra dosta čvrsto i čeka grešku protivnika.Imaju mladu ekipu, koja ove sezone igra sjajan nogomet što se vidi i po rezultatima. Mi moramo biti maksimalno skoncentrisani, te pokušati kazniti svaki propust u odbrani Mladosti. Evidentno je da smo u rezultatskoj krizi, ali vjerujem da bi jedan dobar rezultat okrenuo mnogo toga u našu korist. Utakmica protiv Mladosti nam je od presudnog značaja jer nemamo više pravo na kiks. Mnogo smo bodova prosuli, ali u posljednjim utakmicama jednostavno nismo imali sreće. Nadam se da će i nas sreća pomilovati u narednim utakmicama, te da ćemo osvojiti što više bodova i priključiti se Vitezu i Metallegheu u toj borbi za opstanak" ističe Duraković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone već ima upisana tri nastupa u Premijer ligi, te jedan u okviru Kup-a.

"U protekle dvije utakmice šef mi je ukazao šansu da nastupim, nadam se da sam svojim igrama i odnosom opravdao povjerenje. Igrao sam na poziciji desnog beka, moja prava pozicija je stoper, ali uvijek sam spreman odigrati gdje god me trener stavi, tako da sam i prije znao pokrivati više pozicija u ekipi. Nadam se da ću svojim radom na treninzima i na utakmicama zavrijediti povjerenje šefa i postati standardni igrač u ekipi" kazao je za SportSport.ba Anes Duraković, jedan od rijetkih mladih igrača koji je dobio šansu, ali je i maksimalno opravdao.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi