Utakmica Željezničar - Olimpic će se sigurno odigrati

Klub sa Grbavice potvrdio

Utakmica Željezničar - Olimpic će se sigurno odigrati

Iako se tokom jučerašnjeg dana pojavila informacija da se derbi susret 16. kola BH Telecom Premijer lige između Željezničara i Olimpica možda neće odigrati, klub iz Zvorničke 27. se oglasio zvaničnim saopštenjem u koje potvrđuje da će se utakmica sigurno odigrati.

Saopštenje FK Željezničar objavljeno na zvaničnoj internet stranici kluba vam prenosimo u cijelosti:

"Obavještavamo naše vjerne navijače da će utakmica između FK Željezničar i FK Olimpic sigurno biti odigrana u ranije definisanom terminu, u nedjelju, 01. marta u 14 sati i 30 minuta. Pojedini mediji su izvještavali da će se utakmica XVI kola BH Telecom Premijer lige BiH odgoditi zbog potraživanja MUP-a KS prema našem Klubu, ali su takve informacije potpuno neosnovane.

O potraživanjima koja MUP KS ima prema sportskim kolektivima se već mnogo govorilo i sigurni smo da je tumačenje kantonalne Skupštine i Ministarstva nešto što će se morati promijeniti, osim ako ne postoji interes za gašenjem profesionalnog sporta u Sarajevu. U konkretnom slučaju, Klub je doveden pred svršen čin pod prijetnjom da se utakmica neće odigrati. Pošto niko nije iznad Želje i Manijaka, obezbijeđena su materijalna sredstva koja će osigurati dozvolu MUP-a KS za odigravanje utakmice.

Željezničar je pokret koji živi već 94 godine i navijači su uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu. Ne postoji ništa što smije spriječiti ponovno okupljanje Plave porodice nakon tri mjeseca zimske pauze", stoji u saopštenju FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.