"Utakmica života" naredne godine dostupna u Japanu

Knjiga o Ivici Osimu na japanskom jeziku

"Utakmica života" naredne godine dostupna u Japanu

Knjiga "Ivica Osim - Utakmica života" bit će objavljena i na japanskom jeziku, te će se zemlji izlazećeg sunca moći nabaviti sljedeće godine.

Izdavačka kuća Vrijeme je privela kraju pregovore sa japanskim izdavačem Chukumashobo. Ugovor između dvije izdavačke kuće je potpisan i dogovoreno je da se knjiga Ivice Osima u toku 2015. godine nađe na japanskom tržištu. Knjigu će na japanski jezik prevesti Chida Zen.

"Utakmica života" je prva autorizirana biografija popularnog Straussa sa Grbavice, čiji je autor Marko Tomaš. Knjiga je u Bosni i Hercegovini objavljena u proljeće ove godine, a do sada je prevedena i na engleski jezik.

Muamer Spahić iz IK Vrijeme je saopštio da će japanski prevod biti treće izdanje ove knjige, te da agencija UNI-Agent iz Tokija vodi pregovore i za njeno objavljivanje u Kini i Koreji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.