Uvjerljiva igra i sigurna pobjeda Sarajeva u Travniku

Bordo tim slavio

Uvjerljiva igra i sigurna pobjeda Sarajeva u Travniku

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su kao gosti Travnik s 2:0 u posljednjem susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme donosi potpunu dominaciju Sarajeva. Golman Travnika Adis Nurković je bio na rafalnoj paljbi od strane igrača bordo tima, ali je sjajni golman Vezira imao fantastičan dan.

Redale su se šanse pred golom Nurkovića. Benko, Bekić, Stojčev su imali sjajne šanse u prvih 20 minuta, sve fantastično brani golman domaćeg tima.

Travnik se odlučio na defanzivu u ovom meču. Sarajevo je poptuno kontrolisalo meč, a nakon još nekoliko propuštenih prilika u nadoknadi vremena bordo tim dolazi do vodstva.

Elvis Sadiković je srušio Bekića, sudija pokazuje na penal i crveni karton igraču Travnika. 

Bojan Puzigaća je preuzeo odgovornost za izvođenje penala. Nurković brani pokušaj lijevog beka Sarajeva, koji iz popravnog udarca pogađa za vodstvo Sarajeva od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme bordo tim dolazi do drugog gola. Benko nakon asistencije Radovca iz čini se nedozvoljene pozicije pogađa za 2:0. 

Imalo je potom Sarajevo još nekoliko pokušaja, no Nurković je danas bio zaista odličan. Travnik tek u finišu preko Hasečića prvi put prijeti. Veznjak domaćih se našao u dobroj poziciji, ali je loše šutira.

Do kraja je tim s Koševa bez većih problema sačuvao prednost za važna tri boda u borbi za titulu prvaka BiH.

Premijer liga BiH, 32. kolo:

Travnik - Sarajevo 0:2 (Puzigaća 45+3', Benko 48')

Travnik: Nurković, Terzić, Nuhić, Aleksić, Dudić, Hasečić, Šupić, Musić, Brlečić, Sadiković, Smajić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Delač, Rustemović, Barić, Stojčev, Bekić, Tatomirović, Benko, Berberović, Cimirot, Puzigaća, Radovac

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.