Trener Krupe

"Uz podršku navijača možemo napraviti dobar rezultat"

Jedan od zanimljivijih mečeva 7. kola Premijer lige BiH svakako je onaj između Krupe i Slobode iz Tuzle. 

Ova dva tima snage će odmjeriti sutra u Banjaluci (17.30h), a svoja očekivanja uoči utakmice iznio je trener Krupe Slobodan Starčević.

"Poslije utakmice sa Širokim igramo sa ekipom Slobode, a onda nas čekaju još dvije veoma teške utakmice protiv Željezničara i Zrinjskog, znači protiv najboljih ekipa Premijer lige BiH. Svjesni smo kvalitete protivnika. U prvi plan istakao bih njihov ofanzivni dio tima, a ne defanzivni. Međutim, i sama ta cinjenica da su primili najmanji broj golova pokazuje i da taj dio ima dovoljno kvalitete. Kada govorimo o ofanzivnom dijelu, tu prije svega mislim na organizatora igre Zebu i dva efikasna i aktivna igrača Krpića i Karića, tako da smo mi upoznati sa njihovim kvalitetom i kroz tu njihovu kvalitetu smo se pripremali za narednu utakmicu", izjavio je Starčević. 

Strateg Banjalučana istakao je da se nada dobroj posjeti na utakmici i pozitivnom rezultatu.

"Smatram da će na ovom meču biti najveći broj navijača, kako naših, tako i njihovih, čak i onih koji su sumnjali u ovu mladu i neiskusnu ekipu. Biće to jedan prelijep ambijent, koji će nama biti još dodatni motiv da odigramo što kvalitetniju utakmicu. Kad kažem što kvalitetniju mislim da mi možemo kvalitetnoj ekipi Slobode parirati jednom disciplinovanom i odgovornom igrom. Kroz takvu igru pokušaćemo da tražimo pozitivan rezultat, a u ovom trenutku mislim da je i osvajanje jednog boda pozitivan rezultat".

Medijima se kratko obratio i fudbaler Krupe Dragan Vuković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za nas je ovo svakako bitna utakmica. U prošlosti FK Krupa je pobjeđivao prvoplasirane ekipe na tabeli. Imali smo tu neku tradiciju i nadam se da ćemo je i sutra nastaviti uz pomoć naših navijača. Mislim da možemo na domaćem terenu zabilježiti dobar rezultat", izjavio je Vuković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi