Salčinović za SportSport.ba

"Uz pune tribine i podršku navijača možemo do opstanka"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika 10 dana su boravili u Međugorju, gdje su radili na uigravanju svih linija, a svi igrači su dobili priliku za igru. 

Posljednje dvije sedmice priprema Zeničani će odraditi u Zenici, a u subotu će protiv Kozare odigrati i generalku pred početak prvenstva.

Svi oni koji poznaju igrački kadar crno-crveni znaju da će na proljeće mnogo toga prema naprijed zavisiti od Fenana Salčinovića. Ovaj ofanzivac, koji posljednjih godina ima dosta problema s povredama konačno je prošao skoro cijele pripreme bez ikakvih problema, sem malih bolova u leđima. On je u razgovoru za SportSport.ba govorio o pripremama, novoj ekipi, te očekivanjima u nastavku prvenstva.

"Pripreme su prošle u najboljem redu, ljetos ih nismo ni imali. Ovu polusezonu je mnogo bolje, imali smo i dosta prijateljskih utakmica kako bi se uigrali pred jednu veliku utakmicu. Dolazi nam najbolja ekipa u državi bez ikakve sumnje, morat ćemo da uložimo velike napore, ali uz podršku naše publike koja se vraća na tribine ja mislim da bi čak mogli i do pobjede u prvoj utakmici" nada se 30-godišnji ofanzivac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je u zimskom prelaznom roku došlo dosta novih igrača.

"Znamo da je Zrinjski najbolja ekipa u ligi, imaju 25 podjednakih igrača dobro su vođeni već godinama. Mi smo jedna nova klapa, imamo i mi dobrih igrača, na treneru je da nas što bolje uigra, ali mislim da uz jednu stopostotnu borbu i elan da u toj prvoj utakmici, gdje smo mi jedna nepoznanica da je sve moguće. Zadovoljan sam svojim zdravljem, posljednju utakmicu protiv Cibalije nisam igrao radi male upale u leđima, ali sve je dobro posebno koljeno. Nadam se ipak da ćemo uz podršku naših navijača i dupke pun stadion ostvariti uspjeh. Publika se zaželjela kvalitetnih utakmica, nije ih bilo 2.5 godine i svakako da svi jedva čekaju utakmicu protiv Zrinjskog, te se nadam da možemo zajedničkim snagama iznenaditi sjajnog protivnika" kazao je za SportSport.ba Fenan Salčinović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi