Uz veliko zajedništvo i podršku suprotstaviti se Portugalu

Mlada reprezentacija BiH odradila posljednji trening

Uz veliko zajedništvo i podršku suprotstaviti se Portugalu

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se prije sedam dana u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje je imala sve uvjete da se pripremi za naredni duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik našoj selekciji biće reprezentacija Portugala, inače prvi favorit u našoj grupi i jedna od najboljih mladih selekcija u Evropi.

Veliki problem za stručni štab naše selekcije su i povrede, te izostanci standardnih igrača. Goran Karačić, Marko Mihojević, Ajdin Redžić i Amir Hadžiahmetović su van stroja zbog povreda, dok zbog crvenog kartona u prošloj utakmici protiv Rumunije pravo nastupa nema ni Kerim Memija.

Selektor Vinko Marinović teško će nadoknaditi izostanak petorice standardnih igrača, ali njegovi izabranici neće se unaprijed predati protiv favorita u sutrašnjoj utakmici. Samo velikim zajedništvom, borbom od prve do zadnje minute, te velikom podrškom s tribina, mlada reprezentacija BiH se može suprotstaviti Portugalu.

Kako su najavili iz našeg stručnog štaba, sutra se očekuje jedna defanzivnija varijanta, ali s brzim i pokretnim veznim redom, te napadačima, koji će pokušati ugroziti gol gostiju iz Portugala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Utakmica između U-21 selekcija BiH i Portugala igra se sutra u Trening centru u Zenici s početkom u 15:30 sati, a ulaz za sve gledatelje biće slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi