UŽIVO: Bh. kadeti dobili protivnike na Evropskom prvenstvu

Poznate sve grupe

UŽIVO: Bh. kadeti dobili protivnike na Evropskom prvenstvu

U Zagrebu se danas s početkom u 18 sati održava žrijeb grupa za kadetsko Evropsko prvenstvo, koje će se od 3. do 19. maja održati u Hrvatskoj.

Grupa A: Hrvatska, Turska, Italija, Španija
Grupa B: Mađarska, Farska Ostrva, Francuska, Škotska.
Grupa C: BiH, Srbija, Njemačka, Irska.
Grupa D: Norveška, Ukrajina, Engleska, Holandija.


Kao što je već poznato, plasman na Evropsko prvenstvo za fudbalere do 17 godina je drugi put zaredom izborila i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će današnjem žrijebu biti u drugom šeširu.

Na Evropskom prvenstvu će učestvovati 16 ekipa. Hrvatskoj, koja je domaćin turnira, su se nakon kvalifikacija pridružile reprezentacije Njemačke, Engleske, Škotske, Republike Irske, Holandije, Francuske i Španije, koje će biti u prvom šeširu, te Mađarska, Turska, Italija, Srbija, Ukrajina, BiH i Farski Otoci, koje čine drugi šešir.

Hrvatska će kao domaćin turnira biti smještena na poziciju 1 u grupi A, a sistem žrijebanja je takav da će svaku grupu činiti po dvije ekipe iz prvog i drugog šešira. Na Evropskom prvenstvu ćemo imati četiri grupe sa po četiri reprezentacije.

Evropsko prvenstvo će se igrati na sedam stadiona od kojih je pet u Zagrebu i okolini, a dva u blizini Opatije.

Važno je istaći da će završni turnir Evropskog prvenstva ujedno biti i kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo za kadete, koje će se od 6. do 28. oktobra igrati u Indiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti