Veliki uspjeh: SFK 2000 među 32 najbolja tima Evrope!

Bh. šampionke idu dalje

Veliki uspjeh: SFK 2000 među 32 najbolja tima Evrope!

Šampionke Bosne i Hercegovine SFK 2000 Sarajevo su današnjim remijem protiv Kharkiva (2:2) osigurale prvo mjesto u grupi 6 i plasirale se među 32 najbolja tima u Evropi.

Nakon početnog ispitivanja snaga, gošće su stigle u prednost golom Mariye Tykhonove koja je u 38. minuti pogodila za 1:0. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog poluvremena SFK je zaigrao bolje i u 54. minuti je stigao do izjednačenja. Merjema Medić je jednu minutu nakon ulaska u igru pogodila za 1:1, da bi osam minuta kasnije uslijedio potpuni preokret.

Nakon ubačaja Alise Spahić, Natiya Pantsulaya je postigla autogol kojim su naše šampionske stigle do prednosti. Već u 66. minuti, Kharkiv je poravnao na 2:2, a strijelac je još jednom Marija Tykhonova sa penala.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa su fudbalerke SFK 2000 Sarajevo na čelu sa trenericom Samirom Hurem proslavile veliki uspjeh i plasman među 32 najbolje ekipe u Evropi.

U drugoj utakmici ove grupe, Ramat je rezultatom 4:0 savladao Rigas, a konačan poredak u grupi 6 glasi: SFK 2000 Sarajevo 7 bodova, Ramat 6, Kharkiv 4, Rigas 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti