Uzun: Timska igra je presudila protiv Metalleghea

Brzonogi ofanzivac Veleža za SportSport.ba

Uzun: Timska igra je presudila protiv Metalleghea

S. Mlaćo

Nogometaši Veleža jučer su u Jajcu savladali Metalleghe (2:1) te iznenadili svoje navijače koji nisu polagali velike nade u ovaj kup susret. 

Rođeni su dobrom igrom izborili prolaz dalje, a protivnika u osmini finala će saznati na ždrijebanju sutra. Junak jučerašnje pobjede Mostaraca bio je brzonogi Faruk Uzun, 21-godišnjak koji je ponikao u bugojanskoj Iskri.

Uzun je asistirao za prvi pogodak Veleža koji je bio djelo Ajkunića, a nešto kasnije za svoj tim iznudio je jedanaesterac. Ovaj mladi nogometaš u listu strijelaca upisao se prije dva kola kada je Velež na svom terenu remizirao sa Budućnosti iz Banovića (2:2).

- "Protiv Metalleghea smo se digli psihički, odigrali timski i na kraju je kao nagrada došla pobjeda. Motivisani smo za iduću utakmicu kada gostujemo Slogi iz Siminog Hana i sve ćemo učiniti da upišemo nove bodove.  Vjerujem da to možemo uraditi ukoliko ponovimo igru iz Jajca i da obradujemo naše vjerne navijače koji nas prate bilo gdje da igramo", kazao je Uzun za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Veležu nakon sedam kola u Prvoj ligi Federacije ne cvjetaju ruže, ali se njihovi navijači nadaju konačno dobrim igrama. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi