Valjić korektno odradio posao, Živković suspendovan

Kraće suspenzije za Bandića i Kunića

Valjić korektno odradio posao, Živković suspendovan

A. Beganović

Na sjednici Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH održanoj danas u Sarajevu analizirano je 22., 23., 24. i 25. kolo BH Telekom Premijer lige BiH, kao i utakmice polufinala KUP-a BiH, t.j. ukupno 36 utakmica, te je zaključeno da je suđenje bilo na zadovoljavajućem nivou.

Komitet je zaključio da je na 33 utakmice suđenje bilo više nego dobro, dok je na tri susreta suđenje bilo sa propustima koji nisu plod tendencije.

Velež- Zrinjski, sudija Ilija Živković se kažnjava zabranom suđenja do kraja sezone;

Slavija-Sarajevo, sudija asistent Ratko Kunić kažnjava se zabranom suđenja jednog ciklusa;

Zvijezda Gradačac-Željezničar, sudija asistent Toni Bandić kažnjava se zabranom suđenja jednog ciklusa, navedeno je na službenoj stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

SportSport.ba je kontaktirao predsjednika Komiteta za suđenje, Borislava Markotića koji nam je obrazložio odluke sa današnje sjednice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Živković je imao nekoliko grešaka na štetu Veleža, pa je suspendovan do kraja sezone. Kunić je napravio grešku kada nije singnalizirao ofsajd poziciju prije pogotka Sarajeva, dok Bandić nije signalizirao ofsajd kod pogotka Zvijezde. Istina, radi se o doista malim nedozvoljenim pozicijama, no greške su napravljene pa su zbog toga i kažnjeni", istakao je Markotić za SportSport.ba, kojeg smo zamolili i da nam sa stručne strane pokuša objasniti diskutabilne situacija na susretima Slavija - Sarajevo i Zvijezda - Željezničar.

"Prekršaj na sredini terena igrača Sarajeva nije bio za crveni karton i Valjić je postupio po pravilima nogometne igre. Prekršaj je napravljen na polovini Slavije, nije se radilo o izglednoj poziciji za postizanje gola, a pored fudbalera Slavije bio je jedan igrač Sarajeva, tako da nema govora o crvenom kartonu. S druge strane, Bjelica je postupio ispravno kada nije dosudio jedanaesterac za Željezničar jer se igrač bacio na travnjak prije kontakta",.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.