Valjić pao na derbiju

Dobio negativnu ocjenu za suđenje na Pecari

Valjić pao na derbiju

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Birijega i Sarajeva podijelili su bodove (2:2) u utakmici desetog kola Premijer ige Bosne i Hercegovine.

Meč na Pecari bio je pun uzbuđenja, a na kraju su obje ekipe osvojile po bod odigravši 2:2. Nakon utakmice simpatiyeri domaće ekipe napale su Valjica i njegovog kolegu, a sudija iz Banja Luke ovaj napad je okarakterisao kao pokušaj ubistva.

Iako slovi za ponajboljeg bosanskohercegovačkog sudiju Ognjen Valjić se nije baš najbolje snašao na Pecari, pa je dobio negativnu ocjenu od kotrolora suđenja. 

Kako saznaje SportSport.ba najviše mu se zamjera nedosljednost pri izricanju disciplinskih mjera, odnosno javnih opomena, prije svega za domaćeg igrača Borisa Pandžu. Još uvijek se ne zna koja kazna će biti određena za Valjića zbog lošeg suđenja na Pecari, no izvjesno je da će jedan premijerligaški ciklus propustiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti