Vanja Zekić iz Zvijezde 09 odlazi u Čukarički

Klub iz Stanišića ima dosta sjajnih igrača

Vanja Zekić iz Zvijezde 09 odlazi u Čukarički

E. Škorić

Četvrtoplasirani tim Prve lige RS, Zvijezda 09, ima priliku da proda talentiranog Vanju Zekića u Čukarički.

Zekić ima 20 godina, igra na poziciji krilnog napadača i prve fudbalske korake napravio je u Crvenoj zvezdi, gdje je prošao omladinsku školu. Krase ga brzina, tehnika i osjećaj za gol. Ujedno treba napomenuti da je riječ o bivšem U-19 reprezentativcu naše zemlje.

U Zvijezdi 09 svjesni su da je riječ o velikom potencijalu i ne čudi što se za ovog igrača ozbiljno zainteresovao Čukarički, ali još nekoliko srbijanskih prvoligaša. Zekić će početi pripreme s Čukaričkim i velike su šanse da karijeru nastavi u Jelen Superligi Srbije. Postoji, ipak, mogućnost da ostane član Zvijezde 09 do kraja sezone, a da na ljeto krene put Srbije.

"Nama je velika satisfakcija interes jednog kluba kakav je Čukarički za našeg igrača. To na je motiv više da u budućnosti još bolje radimo. Moram naglasiti da u našem timu, pored Zekića, ima još kvalitetnih i mladih igrača koji su privukli pažnju na sebe i koji su na radaru timova iz Srbije", rekao je za SportSport.ba direktor Zvijezde 09 Milan Čabrić.

Klub iz Stanišića je hit u RS-u, a najveće bogatstvo mu je upravo sjajan rad s mladim igračima. Naime, ovaj klub posjeduje akademiju koja broji 150 igrača, od kojih se očekuje da u budućnosti igraju u najvećim regionalnim klubovima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U Zvijezdi 09 ističu da će nastaviti s napornim radom i da je to jedini način da se uspije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.