Varea i Memija pogađali, Plavi sigurni u Mrkonjić Gradu

Željezničar u osmini finala

Varea i Memija pogađali, Plavi sigurni u Mrkonjić Gradu

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Plavi s Grbavice su danas na gostovanju u Mrkonjić Gradu savladali ekipu Slobode s 2:0.

Od samog početka utakmice Željo je imao inicijativu. Iako su bili u znatno izmijenjenom sastavu bez većih problema su odradili ovaj meč i zasluženo su prošli u naredni krug takmičenja.

Juan Manuel Varea je prvi prijetio golu domaćeg tima. Njegov udarac nakon dvije minute igre je bio neprecizan, da bi najbolju priliku za Pave u prvom poluvremenu imao Edi Baša, koji je u 30. minuti pogodio stativu gola Slobode.

Željezničar u prvom poluvremenu nije imao dobru završnicu, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Nastavak susreta ipak donosi i pogotke. Željezničar je do vodstva stigao nakon 20 minuta igre u nastavku. Dosuđen je penal za Plave, a precizan izvođač je Juan Manuel Varea za vodstvo od 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije Željo je završio posao. Mladi Kerim Memija je u 72. minuti pogodio mrežu domaćeg golmana Ilića za sigurno vodstvo od 2:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je tim Admira Adžema bez većih problema ostvario plasman među 16 najboljih ekipa u Kupu BiH.

Kup BiH, 1/16 finala:

Sloboda (MG) - Željezničar 0:2 (Varea 64', Memija 72')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SLOBODA: Ilić, Šakić, Tadić, Topić, Travar, Kokanović, Miletić, Sladojević, Bereta, Jeftenić, Karalić,

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Kvesić, Kosorić, Memija, Turković, Baša, Varea, Hadžiahmetović, Sadiković, Bogdanović, Hasanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.