Olimpic domaćin Željezničaru

Varešanović: Bez obzira na izostanke, nadam se dobroj igri

Fudbaleri Olimpica spremno i sa velikim očekivanjima dočekuju novu sezonu u Premijer ligi. Klub sa Otoke u prvom kolu sutra će ugostiti gradskog rivala Željezničara, a trener Mirza Varešanović optimista je pred ovaj meč bez obzira na određene probleme koji su ga zadesili. 

„Početak je prvenstva, imamo sasvim novu ekipu, a imali smo mjesec i pol dana na raspolaganju da se dobro pripremimo. Momci su dobro radili tako da u prvenstvo ulazimo spremno, ali istina i malo oslabljeni. Na zadnjem treningu nam se povrijedio Subašić, a Karić i Gligorov nisu dobili papire na vrijeme. Muharemović još uvijek nema pravo nastupa, dok je Kenan Handžić povrijeđen, ali bez obzira na sve ja se nadam dobroj igri i vjerujem da će momci uložiti maksimum,“ kazao je Varešanović.

Olimpicovi ciljevi pred svaku sezonu su visoki, a situacija je takva i ovaj put. Ukoliko se ukaže prilika zaigrati na evropskoj sceni Vukovi će je znati iskoristiti.

„Momci su odradili sve na visokom nivou i nadam se da će sutra to i dokazati. Mi smo ove godine krenuli sa podmlađivanjem ekipe. Cilj je uvijek u prošlosti bio plasirati se u Evropu u čemu se nije uspijevalo. Ovaj put imamo mladu ekipu i bit će teško, a ako se ukaže prilika ja se nadam da ćemo je znati iskoristiti.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez obzira na draž protivnika i što će vjerovatno tribine Otoke biti ispunjene Željinim navijačima, Varešanović nema specijalan motiv pred ovaj meč.

„Željo je Željo uvijek, ali što se tiče motiva, on je uvijek isti bez obzira ko je na suprotnoj strani,“ kazao je na kraju Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.