Varešanović: Hladne glave do historijskog uspjeha

Olimpic želi do prvog trofeja u historiji

Varešanović: Hladne glave do historijskog uspjeha

A. Beganović

Revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine između Olimpica i Širokog Brijega na rasporedu je sutra, a šef stručnog štaba sarajevske ekipe, Mirza Varešanović, vjeruje da njegovi izabranici mogu ostvariti historijski uspjeh, odnosno uvjeren je da će Olimpic osvojiti Kup BiH, te da će se po prvi put plasirati u Evropu.

Fudbaleri Olimpica iz prvog susreta odigranog na Pecari imaju sjajan rezultat. Remi sa postignutimn pogotkom daje im razloga za optimizam, no u taboru sarajevskog kluba su svjesni da ih očekuje neizvjesnih 90 minuta.

"Prvo poluvrijeme na Pecari smo odradili onako kako smo i zamislili. Postigli smo pogodak, imali smo još par poluprilika, a domaćinu nismo dozvolili da se razmaše. No, u drugom dijelu smo neshvatljivo pali i na kraju smo imali sportske sreće", za SportSport.ba je izjavio Varešanović.

"Recept za uspjeh je ponoviti prvih 45 minuta sa Pecare. Mislim da imamo kvalitet i da možemo do trofeja. Neće biti lako, pogotovo zbog toga što ne mogu računati na Sulejmana Smajića i Hugu. Tajni nema, odnosno dobro poznajemo Široki, kao što i oni dobro poznaju nas. Očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu, te na kraju našu pobjedu", dodao je šef stručnog štaba Olimpica.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš susret finala Kupa BiH će se igrati na Koševu.

"Teren za igru će biti dobar, obje ekipe bi trebale imati sjajne uslove za igru, a ovim putem pozivam i ljubitelje fudbala u našoj zemlji da prisustvuju susretu, te da uživaju u dobroj igri. Ovo je historijska prilika za naš klub, ali i za sarajevski fudbal u cjelini. Po prvi put se može desiti da tri kluba iz Sarajeva izbore nastup u Evropi, što bi bilo sjajno. Široki je iskusniji što se tiče ovakvih utakmica, no nemamo razloga za strah. i hladne glave možemo do uspjeha. Dat ćemo sve od sebe i ponavljam, uvjeren sam da ćemo se na kraju radovati", zaključio je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.