Varešanović i Osmanović poručili: Okrećemo se Orašju

Nakon pobjede u Tešnju

Varešanović i Osmanović poručili: Okrećemo se Orašju

A. Beganović

Olimpik je u 10. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Tešnju savladao domaći TOŠK (2:1) te se zahvaljući ta tri boda i kisku Sloge u Bugojnu (0:0) probio na prvo mjesto tabele.

U veoma važnom susretu u borbi za vrh prvoligaške karavane Vukovi sa Otoke su stigli do tri boda, a domaći navijači su putem društvenih mreža iskazali svoje nezadovoljstvo suđenjem na ovom susretu.

"Ne znam šta da vam kažem, mislim da smo zasluženo slavili. Suđenje ne želim mnogo komentarisati, dugo sam u fudbalu i siguran sam da sudija nije uticao na krajnji ishod meča. Zadovoljan sam igrom svojih izabranika, u prvom dijelu smo trebali završiti posao. Imali smo prednost od dva gola i nekoliko propuštenih prilika. U drugom dijelu su domaći zasluženo stigli do pogotka i od gotovog smo napravili veresiju. No, izdržali smo, upisali nova tri boda i sada se okrećemo narednim susretima", istakao je Varešanović za SportSport.ba, dok je svoj komentar susreta dao i mladi napadač Adnan Osmanović, koji je postigao postigao pogodak za 0:2.

"Svaki susret, pogotovo na gostujućem terenu u ovoj ligi je težak. Tri boda na bilo kojem gostujućem terenu imaju ogromnu važnost. Dobro smo odigrali, mislim da smo pogotovo u prvom dijelu ispunili sve ono što je od nas tražio šef stručnog štaba. TOŠK, iako se nalazi u donjem dijelu tabele, nije naivna ekipa i zato je naša pobjeda još važnija. Drago mi je što sam se upisao u listu strijelaca, nas napadače golovi hrane samopouzdanjem. Bitno je da pobjeđujemo, a ako dobro igramo biće i mojih golova."

U narednom kolu na Otoku stiže opasno Orašje, a Varešanović i Osmanović su uvjereni da će upisati novu "tricu".

"Orašje je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi i mislim da nas u petak očekuje dobar susret. Od juče smo već mislima okrenuti prema Orašju. Igramo na domaćem terenu i favoriti smo, no tu ulogu moramo opravdati. Ukoliko se malo opustimo, možemo biti kažnjeni i zbog toga ovaj susret moramo shvatiti maksimalno ozbiljno", govori Varešanović, dok Osmanović dodaje:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Šef je mnogo toga rekao. Znamo dobro kvalitete Orašja, s klupe ih predvodi dobar stručnjak i sigurno će nas pokušati iznenaditi. No, spremit ćemo se najbolje što možemo, od prve minute ćemo biti fokusirani i nadam se da ćemo na kraju slaviti. Pobjedom protiv Orašja potvrdit ćemo bodove osvojene u Tešnju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi