Selektor Olimpijsko-mediteranske reprezentacije BiH

Varešanović: Nadam se da će se ova selekcija još okupljati

D. Kurbegović

Olimpijsko-mediteranska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici odigrala prijateljsku utakmicu protiv U-21 selekcije BiH. Na kraju su slavili izabranici Darka Nestorovića minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke je postigao Deni Milošević.

Stručni štab na čelu s Mirzom Varešanovićem i njegovim pomoćnicima Vinkom Marinovićem i Dželaludinom Muharemovićem mogao je biti zadovoljan današnjom izvedbom svojih izabranika.

Selektor ove selekcije za naš portal dao je komentar o današnjoj utakmici, narednim okupljanjima i svom ličnom angažmanu u narednom periodu.

"Nadam se da će Nogometni savez naći neke termine, te da ćemo se i u budućnosti okupljati kada je u pitanju ova selekcija.Mi smo u utakmicu ušli neću kazati hendikepirani,ali s obzirom na to da je naša A-selekcija u Japanu, a U-21 selekcija ima prijateljske utakmice, nismo imali baš izbora kada je u pitanju pozivanje igrača.Danas smo imali 14 igrača i mogu biti upotpunosti zadovoljan sa svojom ekipom, mislim da smo čitavo vrijeme bili bolji. Primili smo nesretan gol, ali drago mi je ako smo pomogli selektoru Nestoroviću, a mi smo bili u njihovoj službi danas ovdje, kako bi oni u narednim utakmicama ostvarili još bolje rezultate u kvalifikacijama", ističe Varešanović.

Dotakli smo se i trenerskog angažmana, budući da je Varešanović dokazan trener koji je trenutno bez kluba.

"Ne žuri mi se kada je u pitanju trenerski angažman, svi mi čekamo i svi bi voljeli karijeru nastaviti u inostranstvu. Ako bude nešto biće dobro, ako ne idemo dalje riješit će se nešto u narednom periodu", kazao je bivši trener Sarajeva,Veleža i Olimpica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi