Varešanović nakon pobjede: Kod mene imena ne igraju

U zapisniku nije bilo Hadžića i Bogičevića

Varešanović nakon pobjede: Kod mene imena ne igraju

A. Beganović

U 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Olimpica stigli su do prve pobjede u sezoni. U Banjoj Luci su s minimalnih 1:0 savladali Borac, te su tako pobjegli sa začelja tabele.

Nakon šokantnog poraza od Slavije na domaćem terenu, te samo dva osvojena boda u prva četiri kola, fudbaleri Olimpica su otputovali u Banja Luku. 

Samo najoptimističniji navijači najmlađeg sarajevskog kluba vjerovali su u dobar rezultat u Banjoj Luci, no kada je bilo najteže, Vukovi su odigrali najbolje.

"Vjerovao sam ekipi i na kraju se ispostavilo s punim pravom. Pokazali smo snagu, ali i klub je to pokazao. Nakon poraza od Slavije i samo dva boda u četiri kola nije bilo promjene na klupi, odnosno klub mi je ponudio novi ugovor i s tim potezom je predsjednik pokazao da su se neke stvari promijenile", za SportSport.ba jee izjavio šef stručnog štaba Olimpica, Mirza Varešanović.

"Prije početka susreta sam rekao igračima da oni moraju sada pokazati snagu i karakter. Mislim da su bili na nivou i da smo zasluženo slavili. Sada lakše dišemo, ali ako ne trijumfujemo protiv Radnika, tri boda iz Banja Luke neće nam ništa značiti. Radnik je odigrao nekoliko vrhunskih susreta, ali i nekoliko ispod svog nivoa, a to je sve zbog našeg mentaliteta. Neće biti lako, ali želimo slaviti", dodao je nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Banjoj Luci u timu Olimpica nije bilo iskusnih Emira Hadžića i Jadranka Bogičevića.

"Ne radi se o povredama. Bogičević je bio loš protiv Slavije, pa sam ga odlučio odmoriti. Hadžić takođe u tom susretu nije pružio ono što sam od njega očekivao. Još nije spreman i mislim da će tek nakon reprezentativne pauze biti na svom nivou. Kod mene nikada nisu igrala imena, pa neće ni sada", zaključio je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.