Varešanović: Pobjeda bi nam dobro došla, vjerujemo u nju

Olimpic pred Slobodu

Varešanović: Pobjeda bi nam dobro došla, vjerujemo u nju

Olimpic u jednom od derbija trećeg kola na svojoj Otoci dočekuje Slobodu. Tim iz Tuzle ostvario je dvije pobjede na startu sezone, dok su Vukovi loše izdanje iz prvog kola ispravili u minulom kada su ostvarili pobjedu nad Vitezom. 

Mirza Varešanović, trener Olimpica nada se novim bodovima.

„Itekako bi nam pobjeda dobro došla. Imali bismo potpuni mir nakon tri kola i rasterećeni putovali u Gradačac kod Zvijezde. Atmosfera je nakon Viteza dobra, igrači su vratili samopouzdanje i svi vjerujemo u trijumf nad Slobodom. Gledao sam snimke njihovih utakmica sa otvaranja, a i tokom priprema smo se sastali u Slavonskom Brodu, tako da neke nepoznanice ne postoje. Ljetos su nas porazili, iako smo mi većim dijelom utakmice bili bolji,“ kazao je Varešanović.

U tim Olimpica se nakon povrede vraća Veldin Muharemović, dok će u kombinaciji za meč biti i Kenan Handžić.

„Njih dvojica se vraćaju i to je dobra stvar. Handžić još uvijek nije sto posto spreman, pa ćemo vidjet koliku će minutažu imati ovog puta. Redžepi nema pravo nastupa, dok nam nedostaju i Jusufović koji je povrijeđen, kao i tek oporavljeni Dalibor Pandža,“ dodao je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti