Varešanović prozivao, stranci od sutra u Sarajevu

Olimpic počeo s pripremama

Varešanović prozivao, stranci od sutra u Sarajevu

E. Škorić

Nogometaši Olimpica danas su startali s pripremama za nastavak sezone.

Trener Mirza Varešanović je okupio igrače u Hadžićima, a nedostaju samo stranci koji će tijekom sutrašnjeg dana stići u naš glavni grad.

“Svi igrači su danas stigli, osim dvojice novih igrača koji će sutra stići u Sarajevo. Imamo tri nova stranca, doveli smo Osmanagića, pa se nadam da će ekipa biti bolja nego što je bila u prvom dijelu sezone”, kazao je Varešanović za SportSport.ba, koji je ipak malo oprezan kada govori o ‘pojačanjima’.

“Ne mogu reći da su pojačanja, za sada su samo prinove. Nadamo se da smo pogodili s njima. Što se tiče naše ekipe, igrali smo dobro u prvom dijelu sezone, igrali smo efikasno i imamo dosta kvaliteta i dosta prostora za napredak. S novim igračima ćemo, vjerujem, biti još bolji, ali moramo sačekati neki period da vidimo na čemu smo”.

Ono što sportsku bh. javnost zanima je svakako dolazak Denisa Boatenga u Olimpic. Riječ je o igraču koji je prošao omladinsku školu Arsenala.

“Radi se o igraču koji je igrao nekoliko utakmica za prvi tim Arsenala, bio je na posudbi u Škotskoj i u nekim manjim engleskim klubovima. Po ovome što znamo, dobit ćemo dobrog igrača. Uostalom, zar bi mogao biti loš za naše uslove igrač koji je ponikao u Arsenalu?”.

Plan i program priprema je poznat…

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“U Sarajevu smo, ako bude lijepo vrijeme, do 5. februara, pa idemo u Antaliju, gdje ćemo igrati četiri utakmice u 12 dana. U Sarajevo se vraćamo 17. februara, a 21. februara je generalka protiv Zrinjskog”, dodaje Varešanović, koji vjeruje da njegov klub može završiti na poziciji koja vodi u Evropu.

“Igre iz prvog dijela sezone i stanje na tabeli daju nam za pravo da se nadamo da možemo bar zadržati ovu poziciju i igrati u Evropi”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.