Varešanović: Rastemo iz meča u meč

Olimpic odličan protiv Mladosti

Varešanović: Rastemo iz meča u meč

Imao je razloga za zadovovoljstvo Mirza Varešanović, trener Olimpica nakon današnjeg meča protiv Mladosti iz Velike Obarske.

Vukovi su ostvarili trijumf rezultatom 3:0, a i igra je bila po volji mladog stručnjaka, što se posobno odnosi na uvodnih 20 minuta.

“U prvih 20 – 25 minuta smo izgledali onako kako ja želim da izgledamo. Poslije smo malo pali, pa su gosti mogli i do izjednačenja u čemu na sreću nisu uspjeli. Na otvaranju drugog poluvremena bili smo malo bojažljivi, ali smo kasnije preuzeli konce igre i zahvaljujući fantastičnom pogotku Smajića došli do 2:0,” izjavio je nakon meča Varešanović, dodavši:

“Rastemo iz meča u meč. Iskreno nisam se nadao da ćemo nakon sedam kola imati 14 bodova i biti u samom vrhu. Ipak je ovo nova ekipa, novi sam trener, a i organizacija kluba je nova. Svi moramo biti zadovoljni. I pored toga što sam zadovoljan, ja ću nastojati da u budućnosti igramo još bolje i nižemo samo dobre rezultate.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se Varešanović i na pogodak koji je postigao Sulejman Smajić.

“U prvih šest kola Smajić je igrao izvanredno, ali nije uspijevao postići gol. Nadam se da će mu ovaj evro gol donijeti samopouzdanje pred naredne mečeve. On je važna karika u našem lancu i siguran sam da će i on kao i svi ostali igrači biti bolji u budućnosti,” zaključio

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.