Varešanović: S pravom se možemo nadati Evropi

Trener Olimpica za SportSport.ba

Varešanović: S pravom se možemo nadati Evropi

Sarajevski Olimpic u zimskom prijelaznom roku svoje redove uspio je pojačati sa pet kvalitetnih fudbalera i time je, barem za sada, zaključio listu pojačanja.

Uoči sutrašnjeg početka priprema razgovarali smo sa trenerom Mirzom Varešanovićem, koji je istakao da vjeruje da će se novi igrači dobro uklopiti, te da će Olimpic konačno ostvariti svoj cilj.  

"Vjerujem da ću uspješno posložiti sve kockice u timu, a realno gledajući, vremena za to prilično ima. U klub je došlo nekoliko novih fudbalera i nadam se da će se uklopiti dobro, tu pogotovo mislim na strance koji su stigli", govori Varešanović na početku razgovora za SportSport.ba.

Olimpic nakon završetka prvog dijela sezone zauzima četvrtu poziciju na tabeli, sa četiri boda zaostatka za prvoplasiranim Širokim Brijegom. Varešanović se nada da bi njegov tim konačno mogao ostvariti izlazak na evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iza nas je jedna dobra polusezona i dolaskom provjerenih igrača mi se s pravom možemo nadati Evropi. Cilj nam je nastavku prvenstva nastaviti s dobrim igrama, a vjerujem da onda ni rezultat neće izostati", kaže Varešanović, koji se potom osvrnuo na eventualne odlaske igrača.

"Već sada postoji šansa za prodamo tri fudbalera i interes od strane zainteresovanih klubova je veliki. Ne opterećujemo se mnogo s tim i ubrzo ćemo odlučiti šta i kako", zaključio je trener Olimpica na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.