Varešanović: Sarajevo ima najbolji igrački kadar u PL

Olimpic gost na Koševu

Varešanović: Sarajevo ima najbolji igrački kadar u PL

Olimpic je uz dosta muke uspio eliminisati Bratstvo iz Gračanice u šesnaestini finala Kupa BiH. 

Prolazak u narednu rundu takmičenja lijepa je najava gradskog derbija protiv Sarajeva koji je na programu u subotu. Mirza Varešanović nije zadovoljan igrom u Gračanici, ali jeste činjenicom da je Olimpic prošao dalje.

„Nisam zadovoljan igrom. Dosta smo se mučili, a u prilog nam nije išao ni težak teren. Ja sam pretpostavio da će biti teško, ali je najvažnije da smo prošli dalje. Trud mojih igrača je nagrađen na kraju,“ prokomentarisao je Varešanović meč u Gračanici, a potom se osvrnuo na predstojeću utakmicu na Koševu:

„Bez obzira na protivnika mi uvijek imamo ista očekivanja. Želja je ostvariti dobar rezultat. Znamo da će biti teško i ovog puta jer igramo protiv najkvalitetnije ekipe u Premijer ligi i kluba koji ima daleko najbolji igrački kadar. Sarajevo ima igrače od kojih se mogu napraviti dvije odlične ekipe koje bi se sigurno borile za sam vrh tabele. Istina je da su oni u rezultatskoj krizi, ali ja i dalje stojim iza toga da su oni apsolutni favoriti na subotnjoj utakmici, pa i apsolutni favorit za osvajanje naslova prvaka.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Varešanović ima određenih problema kada je u pitanju tim sa kojim će se suprostaviti Sarajevu.

„Hugo Alexandrinho se povrijedio u Gračanici i neće nastupiti na Koševu. Osim njega još nekoliko igrača se žali na povrede. Do utakmice imamo još dva dana tako da u ovom momentu ne znam tačno koji će igrači moći, a koji neće moći nastupiti. Za nas je i jedan izostanak veliki problem,“ kazao je na kraju trener Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti