Trener Olimpica nakon poraza

Varešanović: Sloboda je kaznila naše promašaje

J. Duvnjaković

Fudbaleri Olimpica jučer su na Tušnju pružili dobru partiju, ali na kraju su poraženi rezultatom 2:1. 

Tim koji vodi bivši bh. reprezentativac Mirza Varešanović stvorio je nekoliko dobrih šansi pred golom Slobode, a neiskorištene prilike domaći su kaznili i zasluženo slavili. 

"U prvom poluvremenu smo imali dvije stoprocentne  prilike koje smo trebali iskoristiti. Da smo kojim slučajem postigli pogotke, u drugom poluvremenu bi znali sačuvati rezultat. Na poluvremenu sam upozoravao da moramo izdržati pritisak i ako izdržimo pritisak da ćemo dobiti utakmicu. No, u tome nismo uspjeli. Kada propustiš dvije prilike u kojima je teže promašiti gol nego zabiti, onda izgubiš utakmicu", izjavio je Varešanović nakon utakmice. 

Varešanović je odgovorio i na pitanje o mogućoj smjeni, budući da se u Premijer ligi BiH treneri smijenjuju i preko društvenih mreža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne osjećam pritisak. Rezultati nas sve drže u životu. Ko ima rezultate ostat će, ko nema neće. Stvari su nam uvijek spremne u koferu pored vrata tako da je to normalna stvar kod nas", dodao je trener Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.