Vukovi sa Otoke teško prihvataju poraz

Varešanović: Sram vas bilo, lopovi jedni

Ko gubi ima pravo da se ljuti, kaže narodna poslovica. U sarajevskom Olimpicu nakon poraza od Slobode nisu bili ljuti, bolje rečeno – bili su bijesni. 

Bez namjere da se stavljamo u ulogu arbitara, pregled snimka utakmice Sloboda – Olimpic će zasigurno ponuditi odgovore na konstatacije Mirze Varešanovića, trenera Olimpica, a oko“ kamere dat će i svoj sud o jedanaestercu koji je u 89. minuti dosuđen za Slobodu.

Mirza Varešanović je odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka sjurio na tartan stazu da bi potom produžio do centra igrališta ka sudijama

"Sram vas bilo, lopovi jedni", glasio je njegov komentar dok su sudije išle ka svlačionici, a kasnije je "coach" Olimpica na press-konferenciji zaključio da je suđenje bilo katastrofalno i da je utakmica stoposto "poklopljena"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Slobode su ga podsjećali na prvi ovosezonski duel i pobjedu Olimpica na Otoci kao i na suđenje u toj utakmici. Ipak, konačan sud dat će nadležna tijela Saveza. U ovom slučaju moguće je da kaznu dobiju sudije ili Varešanović. Ostaje da vidimo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.