Varešanović: Trebali smo u prvom poluvremenu završiti posao

Trener Olimpika

Varešanović: Trebali smo u prvom poluvremenu završiti posao

Ekipa Olimpika sezonu u Prvoj ligi FBiH otvorila je pobjedom nad Veležom. 

Sarajevski tim je u Vrapčićima protiv Veleža slavio s minimalnih 1:0, a strijelac jedinog pogotka u 63. minuti bio Oglečevac. 

Zadovoljstvo zbog uspješnog otvaraja sezone nije skrivao ni Olimpikov trener Mirza Varešanović, koji je, uz riječi hvale svojim igračima, istakao kako se pitanje pobjednika trebalo riješiti već u prvom poluvremenu. 

"Zadovoljan sam i pobjedom i igrom. Bilo je teško igrati po ovakvom vremenu i igrači obje ekipe zaslužuju čestitke. Mislim da smo u prvom poluvremenu trebali riješiti pitanje pobjednika kada smo imali tri velike prilike. U drugom je i Velež zaprijetio, ali mi smo na kraju zasluženo slavili. Nadigrali smo Velež. Ne mogu btii nezadovoljan, pobijedili smo, a tek smo mjesec i nešto zajedno. Mislim da ćemo biti bolji iz utakmice u utakmicu", kazao nam je Varešanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ambicije Olimpika se u ovoj sezoni svode isključivo na povratak u premijerligaško društvo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi