Varešanović uoči derbija: Možemo doći do povoljnog rezultata

Trener Olimpica za SportSport.ba

Varešanović uoči derbija: Možemo doći do povoljnog rezultata

Derbi kola 14. kola Premijer lige BiH bit će odigran sutra na stadionu Otoka, gdje će domaći Olimpic odmjeriti snage sa Zrinjskim koji već osam utakmica ne zna za poraz. 

Uoči ovog susreta optimističan je bio trener sarajevskog premijerligaša, Mirza Varešanović, koji vjeruje da njegov tim može ostvariti povoljan rezultat.

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica, dolazi nam aktuelni prvak BiH koji je skoro svake godine u vrhu bh. fudbala. Šta da kažem, težak zadatak i ovu utakmicu moramo odigrati sa što manje opterećenja i mislim da ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice možemo doći do povoljnog rezultata", kazao je Varešanović za SportSport.ba, te dodao da će njegov tim biti oslabljen neigranjem tri fudbalera. 

"U sutrašnjem susretu neću moći računati na usluge Huge, Handžića i Oštrakovića. Sigurno da će njihovi izostanci biti hendikep, ali što se tiče golmanske pozicije, imam puno povjerenje u Tomovića, jer radi se o vrlo dobrom i iskusnom golmanu", zaključio je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.