Varešanović: Uz malo sreće zasluženo smo pobijedili Čelik

Trener Olimpica nakon pobjede u Zenici

Varešanović: Uz malo sreće zasluženo smo pobijedili Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Olimpica nastavili su sa sjajnim igrama u ovoj sezoni Premijer lige. Postavljanje Mirze Varešanovića na klupu kluba s Otoke pokazao se kao pun pogodak, Olimpic se nalazi na odličnoj četvrtoj poziciji i po svemu sudeći ove sezone će se boriti za sami vrh tabele.

Danas su popularni "Vukovi" sasvim zasluženo odnijeli cijeli plijen iz Zenice, gdje su minimalno savladali zenički Čelik 0:1, golom Dalibora Pandže.

Nakon utakmice Mirza Varešanović bio je presretan i najavio je nastavak dobrih igara Olimpica u narednom periodu.

"U najavi utakmice protiv Čelika kazao sam da mi idemo u Zenicu po tri boda, znali smo svakako da će biti veoma teško, posebno zbog promjene trenera u Čeliku, koja zna uvijek izazvati pozitivan šok kod igrača. Znamo da su domaćini u nezgodnoj situaciji, čekali smo danas da dođemo do svojih prilika, Pandža je jednom zabio, mogli smo dati još koji gol, poslije smo imali malo sreće jer Čelik nije uspio preko Dedića i Simića zabiti, ali na kraju mislim da smo zasluženo pobijedili", kaže Varešanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čeliku je poželio da se što prije konsoliduju, a njegova ekipa da nastavi sa sjajnim partijama nakon reprezentativne pauze.

"Imamo dobar raspored, sada nam dolaze Drina i Široki Brijeg, imamo dobar rezultat iz Kupa protiv Čelika, tako da se nadam da ćemo nastaviti sa našim dobrim partijama i rezultatima poslije ove pauze. Olimpic ima dobru ekipu i sigurno je da će se ove sezone boriti za sami vrh Premijer lige", kazao je za kraj Mirza Varešanović pod čijim vodstvom klub iz Sarajeva igra jedan lijepi i moderni nogomet, koji im donosi i dosta uspjeha.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.