Varešanović: Vjerujem u ovu ekipu, trudit ćemo se biti bolji

Presica u Olimpicu

Varešanović: Vjerujem u ovu ekipu, trudit ćemo se biti bolji

U hotelu Bjelašnica Royal Residence, održana je press konferencija FK Olimpic na kojoj su se prisutnima obrsatili direktorica kluba, Bisera Gracić, potpredsjednik Faruk Hadžović, sportski direktor Edin Prljača kao i šef stručnog štaba, Mirza Varešanović.

Na press konferenciji govorilo se o promjenama unutar kluba, pripremama za narednu sezonu kao i očekivanjima od iste.

„Moram reći da je FK Olimpic ispunio sve svoje obaveze i da je bez problema dobijena licenca za narednu sezonu. Ono što me posebno raduje je da smo riješili gorući problem, a tiče se trenažnog procesa. Radi se o izgradnji našeg kampa, odnosno terena za treniranje a on će biti u Hadžićima, naši igrači su već trenirali u Hadžićima i to će biti naša baza tokom prvenstva, a uskoro bi trebala početi i izgradnja dodatne infrastrukture,“ kazala je Gracić te najavila da će se OIimpic u narednom periodu okrenuti podmlađivanju igračkog kadra:

„Svi već znate da je naš mladi igrač, Amer Gojak potpisao ugovor sa zagrebačkim Dinamom i prema našim informacijama, to je do sada najveći transfer zabilježen u BiH. Upravo to treba da nam bude neka vodilja u budućnosti. Olimpic će se okrenuti podmlađivanju ekipe i naš cilj je dovođenje sve više mladih igrača koje ćemo afirmisati u našem klubu. Osim toga, sve više igrača u prvom timu imamo i iz našeg omladinskog pogona koji ima oko 450 članova i čiji rad zaista moram pohvaliti.“

Bisera Gracić pohvalila je i stručni štab na čelu sa Mirzom Varešanvovićem, te izrazila želju da se klub plasira u evropska takmičenja.

„Moram zaista pohvaliti najprije sportskog direktora, gospodina Edina Prljaču a zatim i stručni štab sa našim Mirzom Varešanovićem. Mislim da se radi o vrhunskom stručnjaku i vjerujem u dobre rezultate ove sezone. Mi za sada radimo na stabilizaciji igračkog kadra i očekujemo plasman u evropska takmičenja,“ kazala je direktorica Olimpica, Bisera Gracić.

Potpredsjednik Olimpica, Faruk Hadžović najavio je mogućnost dolaska još nekih igrača u narednim danima te izrazio podršku šefu stručnog štaba, Mirzi Varešanoviću.

„Postoji mogućnost da u narednih nekoliko dana angažujemo još neko pojačanje, vidjet ćemo, tražimo mlade i kvalitetne igrače a javnost će o svemu biti blagovremeno obavještena. Moram reći da smo se mi kao uprava kluba potrudili da ekipa ovdje na Bjelašnici ima sve neophodne uslove i zaista sam zadovoljan svime. Šef stručnog štaba, Mirza Varešanović ima podršku svih nas u klubu i vjerujemo u dobre rezultate u narednoj sezoni.“

Sportski direktor kluba, Edin Prljača, najavio je mogućnost promjene terena za odigravanje utakmica u narednoj sezoni.

„Direktorica i potpredsjednik kluba već su rekli dovoljno o našim planovima. Kao što znate, što više ćemo se bazirati na mlade igrače jer vjerujemo da je to pravi recept za uspjeh. Što se tiče ekipe, mislim da ćemo u narednoj sezoni imati dobar tim koji je spoj mladosti i iskustva i ja vjerujem u dobre rezultate. Naš trener Mirza Varešanović nije pod pritiskom rezultata, odnosno nije mu zacrtan cilj da mora ostvariti plasman u Evropu ili slično, idemo korak po korak pa ćemo vidjeti. Sve što radimo, radimo planski i ja vjerujem da će nam to donijeti rezultat. Ono što treba istaći je da postoji mogućnost promjene terena, naime, još uvijek se dvoumimo između Otoke i Koševa, a glavni razlog zbog čega razmišljamo o odlasku sa Otoke je loš teren koji je znao uticati i na rezultate ekipe,“ kazao je Prljača.

Trener Olimpica, Mirza Varešanović zahvalio se na podršci upravi kluba i najavio sezonu u kojoj će ekipa kroz afirmaciju mladih igrača pokušati ostvariti što bolje rezultate.

„Hvala direktorici, potpredsjedniku i sportskom direktoru na lijepim riječima i podršci, na meni i na ovoj ekipi je da opravdamo njihova očekivanja. Što se tiče samog igračkog kadra, ja sam zaista pozitivno iznenađen željom igrača za treniranjem i dokazivanje. Zaista svi rade odlično, ova ekipa je spoj mladosti i iskustva i to bi nam moglo donijeti dobre rezultate u narednoj sezoni, što kroz afirmaciju mladih igrača i jeste naš cilj. Direktorica je spomenula taj posao sa Gojakom, mislim da upravo to treba da bude prava smjernica za Olimpic i vjerujem da ćemo nastaviti ići tim putem.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Varešanović je govorio i o novim igračima, za koje još uvijek ne smatra da su pojačanja.

„Svi oni su za sada samo prinove, niko od njih nije pojačanje dok ne počnu utakmice i dok se ne dokažu da su pojačanja. Vjurujem u ovu ekipu i trudit ćemo se da budemo što bolji i ostvarimo dobar rezultat u narednoj sezoni. Za kraj moram zahvaliti predsjedniku kluba i upravi na odriješenim rukama i uslovima koje imamo. Ovdje imamo apsolutno sve što nam treba, hvala i hotelu Bjelašnica kao i firmi „ZOI 84“ koji su nam na usluzi 24 sata dnevno, trude se da nam ništa ne nedostaje. Nakon povratka s Bjelašnice, idemo na turnir u Slavonski Brod, a zatim se vraćamo u Sarajevo, dok ćemo posljednji dio priprema odraditi u Međugorju,“ kazao je šef stručnog štaba Olimpica, Mirza Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.