Varešanoviću puna podrška Nijaza Gracića

Varešanović ostaje trener

Varešanoviću puna podrška Nijaza Gracića

E. Škorić

Najmlađem sarajevskom premijerligašu i aktuelnom osvajaču Kupa Bosne i Hercegovine, sarajevskom Olimpicu ne cvjetaju ruže. Naime, Olimpic je ispao iz Kupa Bosne i Hercegovine, a nakon 11. kola nalazi se na 9. mjestu tabele sa 13 osvojenih bodova.

Upravo zbog toga počela su nagađanja da će Mirza Varešanović dobiti otkaz nakon poraza Olimpica na gostovanju u Tuzli, no u Olimpicu vjeruju svom treneru i ne žele da ga mijenjaju uprkos lošem početku sezone.

"Neupitni su ljudski i stručni kvaliteti Varešanovića. Moj Mirza radi istim žarom i kada ima rezultate i u slučaju kada ga ne ide. U životu se dese momenti kada misliš da ti se ništa loše ne može desiti, a desi se najcrnje", rekao je prvi čovjek Olimpica Nijaz Gracić za SportSport.ba.

Gracić smatra da u ovom trenutku na bosanskohercegovačkom tržištu nema boljeg trenera od Varešanovića.

"Nekada je otkaz nagrada za trenere koji nemaju svoju viziju i cilj te hrabrost da se suoče s problemima. U ovom trenutku na bh. tržištu nema boljeg trenera. Mirza uživa moje puno povjerenje, a oni koji mu žele vidjeti leđa, načekat će se", zaključio je Gracić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.