Vasiljević i Obradović potpisuju za kazahstanski Shakhtar

Bivši defanzivac Drine i napadač Radnika

Vasiljević i Obradović potpisuju za kazahstanski Shakhtar

D. Kurbegović

U Evropi su većinom završena sva takmičenja u nogometnim ligama, međutim to nije slučaj u Kazahstanu, gdje je zbog vremenskih razlika i vremena liga počela tek polovinom marta mjeseca.

Nakon 12.kola na tabeli vodi Astana našeg Marina Aničića, koji će i ove sezone biti najozbiljniji kandidat za osvajanje naslova prvaka. Nekadašnji prvak, osvajač Kup-a i prva ekipa koja je iz Kazahstana igrala grupnu fazu nekog takmičenja u Evropi, Shakhtar Karaganda trenutno se nalazi na 10 poziciji, tako da će se vjerovatno i ove sezone boriti za opstanak.

U narednim danima kako saznaje SportSport.ba novi igrači ovog kluba postat će i dvojica igrača iz Premijer lige. Nikola Vasiljević 32-godišnji stoper, koji je najbolje trenutke u svojoj karijeri proveo upravo u Shakhtaru, posljednjih pola godine proveo je u matičnom klubu Drini iz Zvornika, dok je drugi igrač koji će put Kazahstana i sjajni 24-godišnji napadač Radnika iz Bijeljine Marko Obradović, kome je istekao ugovor sa osvajačem Kup-a BiH.

Ovu informaciju za naš portal potvrdio je Nikola Vasiljević, koji se nakon pola godine igranja u BiH, ponovo vraća u Kazahstan.

"Istina je dogovorio sam saradnju na godinu dana i ovih dana bi se trebao otputovati u Kazahstan. Sa mnom bi trebao i Marko Obradović, on bi trebao neke stvari riješiti u narednim danima i nadam se da će nam se pridružiti jer je odličan napadač. Meni je izuzetno drago što se vraćam u klub gdje sam proveo najljepše trenutke u svojoj karijeri. Shakhtar nije moćan klub kao nekad, ali ne smije sebi dopustiti da se bori za opstanak. Nadam se da ćemo ove sezone završiti u sredini tabele", kazao je Vasiljević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nikola Vasiljević  je 32-godišnji defanzivac u svojoj karijeri pored Drine iz Zvornika nastupao je za Bsk Borča, Modriču,Jeju United, Croatiu, Zvijezdu i Shakhtar. Marko Obradović je 24-godišnji napadač, koji je nastupao za Zemun, Partizan, Eupen, a posljednje dvije sezone je proveo u Radniku iz Bijeljine. U prošloj sezoni je u 24 utakmica postigao devet golova uz pet asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi