Večeras pada odluka: Zmajevi u Nikoziji biju bitku za baraž
FOTO: EPA

Kipar pobjedom može do baraža

Večeras pada odluka: Zmajevi u Nikoziji biju bitku za baraž

A. Beganović

U okviru 10. kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo večeras će u Nikoziji snage odmjeriti Kipar i Bosna i Hercegovina.

Kolo prije kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u igri za plasman u baraž, a na putu razigravanja za odlazak na smotru najboljih selekcija Starog kontionenta izabranicima Mehmeda Baždarevića stajat će Kipar, koji takođe ima izgleda za plasman u baraž.

Našem nacionalnom timu pobjeda garantuje plasman u baraž, dok bi i bod odgovorao izabranicima Mehmeda Baždarevića ukoliko Izrael u Belgiji ne bi savladao domaću selekciju.

Atmosfera u našem taboru nakon velike pobjede nad Velsom je sjajna, no selektor i njegovi izabranici su svjesni da ih na stadionu u Nikoziji očekuje paklena atmosfera i da je pred njima zahtjevnih 90 minuta.

"Izgubili smo u prvoj utakmici od jedne ekipe koja igra dobar fudbal. Svi znamo da će biti jako teško. Nemamo kalkulacija, došli smo da se nadigravamo. Nećemo igrati na bod, želimo da igramo, da prođemo u baraž", rekao je Baždarević uoči susreta sa Kiprom, dok je Asmir Begović istakao:

"Raspoloženje je pozitivno nakon subotnje utakmice. Vratilo se samopouzdanje i spremni smo za utakmicu. Očekuje nas teška utakmica, atmosfera će biti dobra. No, ovakve utakmice igrači žele i jedva ih čekaju. Bolje da je pun nego prazan stadion. Radujemo se sutrašnjoj utakmici. Nadam se da ćemo igrati dobro i da ćemo otići u baraž".

Kako u našem, tako i u kiparskom taboru očekuju plasman u baraž, a domaći se uzdaju i u veliku podršku s tribina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Pokazali smo da nešto želimo napraviti u ovoj grupi. Na pravom smo putu. Znali smo da nas čekaju dva finala, jedno smo dobili (Izrael) i sada smo fokusirani na BiH. Možemo slaviti, navijači će biti s nama i mi smo spremni", rekao je veznjak Kipra Marios Nicolaou.

Podsjetimo, susret između Kipra i Bosne i Hercegovine igra se od 20:45, a glavni sudija je Anthony Taylor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.