Vedad Ibišević:  Strijelac historijskog gola
Foto: EPA

Predstavljamo Zmajeve

Vedad Ibišević: Strijelac historijskog gola

M. Šljivak

Vedad Ibišević, devetka naše reprezentacije, zauvijek će ostati upamćen među ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini.

Njegov gol protiv Litvanije u posljednjem kolu kvalifikacija, donio nam je historijski plasman na Svjetsko prvenstvo, pa će Vedad zlatnim slovima biti upisan u stranice historije bh. fudbala.

Sjajni napadač Stuttgarta je ukupno u kvalifikacijama osam puta tresao protivničku mrežu, a posrećilo mu se da baš on pogodi mrežu Litvanaca u najznačajnijoj utakmici naše selekcije svih vremena.

Ibišević pored sjajnog učinka u dresu reprezentacije iza sebe ima i dosta dobru sezonu u njemačkoj Bundesligi. Iako Stuttgart nije blistao u protekloj sezoni, naš reprezentativac jeste. Veoma dobru sezonu je završio s 15 postignutih pogodaka u 33 odigrane utakmice.

Deset golova je Vedo postigao u Bundesligi, tri je dodao u DFB Kupu, a dva u Evropskoj ligi. Međutim, najvažnije golove je dao u dresu reprezentacije, te je jedan od najzaslužnijih što će naši Zmajevi igrati u Brazilu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svakako, Vedad Ibišević će i u Brazilu biti udarna igla naše selekcije. Od njega se očekuje da uz Edina Džeku bude glavna prijetnja protivničkom golu. Nadamo se da će Vedo biti u pravoj formi, te da će golmani često ići po  loptu u mrežu u duelima s našim sjajnim golgeterom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.