Vedad Ibišević propušta utakmicu sa Izraelom
Foto: Kicker

Zbog povrede pete

Vedad Ibišević propušta utakmicu sa Izraelom

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Stuttgarta Vedad Ibišević odsustvovati će sa terena oko osam sedmica, zbog povrede pete.

Prema najavama iz kluba našeg reprezentativnog napadača on bi trebao biti spreman tek za utakmicu posljednjeg kola jesenjeg dijela sezone Bundeslige, a Švabe će u tom duelu 20. decembra igrati protiv Paderborna.

"Povrede su sastavni dio fudbala. Rado bih volio da sam mogao pomoći svojim saigračima, ali ću se morati strpiti dok ne budem u potpunosti spreman", rekao je Ibišević, te dodao:

"Nadam se da ću se vratiti što prije".

Obzirom da je Ibišević zajedno sa Edinom Džeko jedini klasični napadač u sastavu fudbalske reprezentacije BiH biće zanimljivo vidjeti koga bi Sušić mogao "nominovati" kao zamjenu za Ibiševića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.