Velež deklasirao Mladost

Rođeni se plasirali u finale Memorijalnog turnira u Župči

Velež deklasirao Mladost

U Župči je danas počeo 22. Memorijalni turnir šehidima i poginulim sportistima u ARBiH. Na turniru pored domaćina, FK Mladost, učestvuju još Velež, Rudar Kakanj i Rudar Breza. FK Velež je igrao protiv domaćina FK Mladosti i ostvario laganu pobjedu rezultatom 7:1.

Velež je vrlo brzo pokazao da je razlika u kvaliteti velika, pa je nakon 25 minuta igre vodio 3:0. Dvostruki strijelac bio je Mujezinović, dok je jedan gol dodao i Brandao. Sa tim se rezultatom na kraju otišlo na odmor.

U nastavku igre Ildar Klarić željan dokazivanja u prvih 15 minuta igre postiže dva gola, za vodstvo Veleža 5:0. 

Nakon toga, domaćin je uspio postići počasni gol i smanjiti na 5:1. Do kraja utakmice, pogađali su još Handžić i Čustović, te tako postavili konačnih 7:1.

U prvoj utakmici turnira Rudar Kakanj je slavio protiv Rudara iz Breze sa 5:1, te tako izborio plasman u finale turnira. 

Za Velež su igrali: Rahimić, Doljančić, Mrgan, Kuduzović, Ćosić, Panesso, Vasić, Rodrigo, Tatar, Brandao, Mujezinović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U drugom poluvremenu su igrali: Alikadić, Memić, Obradović, Simić, Isić, Avdić, Gosto, Čustović, Handžić, Klarić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi