Velež i Klis remizirali u prijateljskoj utakmici

Velež - Klis 2:2

Velež i Klis remizirali u prijateljskoj utakmici

Kombinovani sastav Veleža, sastavljen pretežno od juniora i igrača koji nisu nastupali u nedjeljnoj utakmici sa Slavijom, jučer je na stadionu „Seid Padalović“ remizirao s Klisom iz Buturović Polja. Ova prijateljska utakmica odigrana je u sklopu 20. godišnjice postojanja ovog kluba koji se takmiči u Drugoj ligi Federacije - Jug.  

Iako je Velež većim dijelom utakmice bio mnogo bolji protivnik, susret je okončan rezultatom 2:2 i na prvi pogodak čekalo se do 12. minute. Vodstvo Veležu donio je Mešanović, da bi u 35. minuti prednost mostarskog kluba udvostručio Vidović. 

Klis je u 75. minuti preko Kudre uspio smanjiti prednost, a pred sami kraj utakmice isti igrač je postigao izjednačujući pogodak i ujedno posljednji na utakmici. 

Velež je igrao u sljedećem sastavu: Voloder, Husić, Mešanović, Benca, Ovnović, Kalajdžić, T. Isić, Vidović, Šahinović, Kašić, Halilović. Još su igrali: Bošnjak, Mešukić, Ramadanović, Vila i Obradović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.