Velež i Olimpija startali pobjedama
Vladavić je veliko pojačanje za Velež

Počeo Bajramski malonogometni turnir

Velež i Olimpija startali pobjedama

U prvim susretima 17. bajramskog malonogometnog turnira koji se igra u KSC Skenderija, dvorana Mirza Delibašić, u Grupi A pobjede su ostvarili fudbaleri mostarskog Veleža i ljubljanske Olimpije.

Mostarci su u prvom meču ovogodišnjeg turnira u derbiju kola sa 3:1 savladali Sarajevo. Strijelci za Rođene bili su Admir Vladavić, Amer Jugo i Esad Crnalić, dok je počasni pogodak za Bordo tim postigao junior Mirvić. Ovim trijumfom Mostarci su potvrdili da su najozbiljniji kandidati za osvajanje naslova, a Vladavić i Jugo nekadašnji igrači Veleža, koji sada nastupaju za slovačku Žilinu i Laktaše, pokazali su kao velika pojačanja za mladi tim koji s klupe predvodi Abdulah Ibraković.

Lakše od očekivanog do prvog trijumfa došli su i fudbaleri Olimpije. Slovenci su slavili sa 2:0, a oba pogotka postigao je Željko Filipović. U Grupi B igraju Željezničar, Orašje, Vrbanjuša i Travnik. 

Danas će biti odigrani svi susreti 1. i 2. kola. Svečano otvaranje je predviđeno za 17.45 sati, a sutra će biti odigrani mečevi 3. kola, utakmica za treće mjesto u kojoj će se sastati drugoplasirani timovi iz Grupa, te finale (18 sati).

Pobjednik turnira osvojiće 5. 000 KM, drugoplasirana ekipa 3. 000, trećeplasirana 2. 000 KM, a predviđene su i nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.