Velež najefikasniji, Slavija, Željo i Čelik sigurni

Kup BiH, šesnaestina finala

Velež najefikasniji, Slavija, Željo i Čelik sigurni

E. Škorić

U srijedu je odigrano čak 14 susreta šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Velež pred svojim navijačima u Vrapčićima. Izabranici Ibre Rahimića deklasirali su niželigašku ekipu Rijeke iz Viteza sa 8:0. 

Pejić je načeo mrežu gostiju u 22. minuti golom iz indirektnog udarca, a do kraja prvog dijela Maletić iz penala pogađa za 2:0. U nastavku dva gola Hajdarovića, te su Vitežani bili potpuno demolirani. Peti gol djelo je Okića u 56. minuti, da bi nedugo nakon toga pogodio i Šero (autogol).  Svoj drugi na utakmici, sedmi Veležov gol Okić je postigao u finišu utakmice. Tačku na i postavio je Zuhrić golom u sudijskoj nadoknadi.

Finalista Kupa iz prošle sezone, FK Željezničar, uspio je rutinski doći do trijumfa u Gradišci protiv prvoligaša Kozare. Plavi su slavili sa 2:0.  Selimović je bio dvostruki strijelac za Plave. Zvijezda je golom Šmigalovića vodila na poluvremenu protiv Viteza u Vitezu, ali je domaćin u nastavku preokrenuo rezultat u svoju korist.

Momčad sarajevskog Olimpica nije imala većih problema u Trebinju na Policama. Gosti su golovima Duljevića i Smajića s 2:0 savladali slabašni Leotar. Slavija je pogocima Pušare i Karića ostvarila sigurnu pobjedu nad Orašjem (2:0).

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Bratstvo je u kantonalnom derbiju s minimalnih 1:0 porazilo Slobodu iz Tuzle. Slavlje Gračanlijama donio je Kadić golom u 53. minuti. 

Marić i Kordić su zabili za pobjedu Širokog Brijega u Konjicu nad Igmanom, čime je tim Slavena Muse uspješno krenuo u odbranu naslova.  Golom Horića Čelik je dosta teško, ali zasluženo slavio u Modriči protiv tamošnjeg istoimenog prvoligaša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.