Velež otežao Želji odbranu titule, sigurna pobjeda Čelika

Premijer liga, 28. kolo

Velež otežao Želji odbranu titule, sigurna pobjeda Čelika

M. Šljivak

Velež je u derbiju 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao u Mostaru aktuelnog prvaka sarajevski Željezničar, a na kraju su Rođeni slavili pobjedu rezultatom 4:2, te su Želji otežali borbu za titulu.

Nakon 20. minuta igre Velež je poveo. Mrežu gostiju iz Sarajeva zatresao je Hebibović za vodstvo od 1:0. Samo šest minuta kasnije mreža Filipa Lončarića se ponovo zatresla. Samir Merzić je ovaj put pogodio za sigurnih 2:0.

Uspjeli su Plavi da u 38. minuti dođu do gola. Muamer Svraka je lijepim pogotkom smanjio na 2:1, ali je već u narednom napadu Janković ponovo povećao prednost Rođenih, te se rezultatom 3:1 otišlo na odmor. 

Željezničar je u 68. minuti autogolom Škaljića smanjio na 3:2, ali je do kraja Velež uspio da preko Jankovića u nadoknadi vremena dođe i do četvrtog gola, a za konačnih 4:2.

Čelik - Slavija 3:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zenički Čelik je bez većih problema savladao Slaviju s 3:1. Do vodstva je Čelik stigao u 12. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Mehmedalija Čović, a s minimalnim vodstvom domaćeg tima se otišlo na odmor. 

Sve dileme oko pobjednika u ovom susretu okončane su u 53. minuti. Za 2:0 je pogodio Jasmin Mešanović, da bi na uvjerljivih 3:0 povećao Brjaktarović. Ipak, u finišu meča Slavija preko Radovanovića uspjela da dođe do počasnog gola za konačnih 3:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.