Velež potpisao ugovore sa trojicom novih igrača

Radno u Vrapčićima

Velež potpisao ugovore sa trojicom novih igrača

Zvanični kraj radne sedmice u klupskim prostorijama je protekao vrlo užurbano. Osim administrativnih, tehničkih i praktičnih priprema za sutrašnji odlazak ekipe na završni dio priprema, Velež je potpisao ugovore sa trojicom novih igrača. 

Radi se Nemanji Popoviću, Petru Vidoviću i Goranu Matiću koji će sutra poći na Zlatibor sa ostatkom tima, navodi se na zvaničnoj stranici mostarskog kluba.

Nemanja Popović je rođen 20.5.1984. god. na Cetinju. Popović je golman koji je u svojoj karijeri branio za Mogren od 2007.-2011 i OFK Petrovac u kojem je proveo zadnje četiri godine. Riječ je o jednom od najstandardnih golmana Prve lige Crne Gore. Zanimljivo protiv Veleža Popović je već branio zimus, tokom priprema u Baru. Potpisao je jednogodišnji ugovor.

Petar Vidović je jedan iz plejade mladih igrača koji su interesantni stručnom štabu. Petar je rođen 1997. god.  u Mostaru. Prošao je omladinsku školu Rame, a juniorski staž kao i prve seniorske nastupe je ubilježio igrajući za Branitelj. Premda će se sutra naći u autobusu za Zlatibor, Petar još uvijek ima pravo nastupa za juniorski tim. Igra na poziciji krilnog napadača ili špica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Goran Matić je u srijedu igrao svih 90 minuta protiv ekipe Širokog Brijega na mjestu ofanzivnog veznog  i svojim nastupom je privukao pažnju struke „Rođenih“. Ima bogato profesionalno iskustvo, a dosad je igrao za Čukarički, Donji Srem, Mikulac (Slovačka), a prošlu sezonu je bio član Slovana Duslo (Slovačka). U 33 nastupa ubilježio 7 golova. Po vokaciji je vezni igrač. Vidović i Matić su potpisali dvogodišnje ugovore.

Sva trojica igrača su istakla da im dolazak u Velež  predstavlja izuzetno zadovoljstvo i da jedva čekaju upoznavanje s ostatkom ekipe.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.