Velež savladao Široki i obradovao Zrinjski, Želju i Sarajevo

Rođeni slavili

Velež savladao Široki i obradovao Zrinjski, Želju i Sarajevo

E. Škorić

U jednom od derbija 22. kola BH Telecom Premijer lige sastali su se Velež i Široki. Domaćin je slavio s 1:0.

Vodeći tim lige, Široki Brijeg, već treću utakmicu u nizu ne zna za pobjedu. Nakon dva remija, tim s Pecare doživio je poraz.

U prvih pola sata bez većih prilika, a onda Soldo spašava ispred Haurdića, da bi u završnici prvog dijela Rođeni stigli do prednosti.

Haurdić je uposlio Jankovića, koji je bio precizan, te je matirao Solda za slavlje domaćih igrača i navijača.

U nastvku je Široki bio bolji i opasniji, ali Rođeni su znali da se odbrane. Ćorluka je u 48. minuti pokušao makazicama, lopta ide preko gola Bobića.

Potom je Zolj dobro šutirao glavom na drugoj strani, no neprecizno. Imao je Široki veliku šansu u 58. minuti. Ćorluka je pucao sa svega osam metara nakon proigravanja Wagnera, Bobić dobro brani.

Wagner je u 66. minuti pokuša, Bobić opet brani. Potom brani i udarac Kožulja u 72. minuti. Hajdarević je u 79. minuti šutirao s 20 metara, lopta odlazi iznad gola. 

Velež - Široki 1:0 (Janković 44)

Velež: Bobić, Škahić, Zolj, Hajdarović, Reljić, Janković, Blagojević, Pejić, Haurdić, Nikolić, Maletić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Soldo, Džidić, Pandža, Barišić, Ćorić, Zakarić, Landeka, Wagner, Ćorluka, Kožulj, Marković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.